Arpacık Soğanlı Et Sote Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram dana kuşbaşı
- 20 tane arpacık soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tane kapya biber
- 1 tane büyük patates
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı domates konservesi (yazdan yaptığım)
- 1/2 (yarım) bardak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arpacık Soğanlı Et Sote Tanımı Yapılışı
- Etleri düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ettim (zaman açısından daha süratli oluyor. ).
- Etleri tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz.
- Düdüğü çıktıktan sonra 15 dakika daha pişiriyoruz.
- Patatesleri kuşbaşı biçiminde doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Öteki bir tavada zeytinyağını, domates konservesi ve salçayı kavuruyoruz.
- Akabinde arpacık soğan ve kapya biberleri ek edip kavurmaya devam ediyoruz (tencerenin kapağı kapalı biçimde, kısık ateşte).
- Pişen etleri de ek edip baharatlarını ve tuzunu ekleyip, yarım bardak su döküp kapağı kapalı halde kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- En son kızarttığımız patatesleri ekleyip 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.