Arpacık Soğanlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet tırnak pide
- 1 paket mantar
- 20 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 10 adet çeri domates
- 3 adet yeşil biber
- Kekik
- Tuz
- Tereyağı
- 300 gram dana kıyma
- 200 gram kuzu kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Yenibahar
Arpacık Soğanlı Köfte Tanımı Yapılışı
- Köfte gereçleri ile köfte hamuru yoğurulur ve küçük ebatlarda köfteler yapılır.
- Köfteler tereyağlı tencereye alınır ve mühürlenir.
- Arpacık soğan, sarımsak, biber ve mantarlar eklenir.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Domates ve tuz eklenir, kısa müddet daha pişirilir kekik serpilerek ocaktan alınır.
- Tırnak pideler küp doğranır ve tereyağında sotelenir.
- Közlenmiş patlıcan tuz ve sarımsak ile karıştırılır ve bir tavada ısıtılır.
- Servis tabağına tereyağlı pideler alınır.
- Üzerine ısıtılmış köz patlıcanlar koyulur.
- Arpacık soğanlı köftelerde üstüne koyulur.
????bu ölçülerle 6-8 kişilik porsiyon elde edilecektir.
???? tırnak pide büyükçe ise bir tanede yetecektir.
Afiyetle .