
Artan Bisküvilerden Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 30 adet bisküvi
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı efnan bitkisel karışım
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yumurtanın birisinin akı
- Fındık, ceviz, kırığı yada hindistan cevizi
Artan Bisküvilerden Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri un haline gelene kadar çekin.
- Yumurtanın birisinin akını üzeri için ayırın.
- Un hariç bütün materyalleri karıştırın güzelce.
- Unu denetimli bir biçimde ek edin.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Üzerine basarak yassıltın ortadan ikiye kesin.
- Bir tarafını yumurta akına batırıp fındık kırığına batırıp 180°© de ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.