Artan Kurabiye Yahut Kekle Truff Tanımı İçin Malzemeler
- 30 adet kurabiye yahut 10-15 dilim kek
- 80 gram sütlü çikolata
- 1 çay bardağı süt
- Kakao (Kurabiye ve kekiniz sadeyse)
- Yarım çay bardağı fındık
- 160 gram sütlü çikolata yahut bitter çikolata
Artan Kurabiye Yahut Kekle Truff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiye yahut kekimizi robotta çekelim.
- Sütü kaynatarak 80 gram sütlü çikolatamızı atarak eritelim.
- Kek ya da kurabiyeniz sadeyse kakao ekleyebilirsiniz.
- Çikolatalı sütümüzü yavaş yavaş eklerken bir taraftan da yoğuralım kulak göğsü kıvama gelince eklemeyi bırakın. (kalanın üzerine süt eleyerek sütlü çikolata olarak içebilirsiniz) yavaş ekletme sebebim kalan kek oranında ayarlamanız yuvarlanabilecek oranda olması. ???? Ekksik olursada süt ekleyerek kıvam istikrarını kurun.
- Fındığı da ekleyerek biraz daha yoğurun ve yuvarlayarak bir tabağa alın.
- Benmari tarzı erittiğiniz çikolataya çatallar yardımıyla bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğini fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde dizerek buzdolabında 10-15 dakika aralığında çikolataların donmasını sağlayarak servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.