Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten (Videolu)

Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten (Videolu)
0
27

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gram temizlenmiş brokoli
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske toz biber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske muskat
Üzeri için:
  • 100 gram rende kaşar peyniri

Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak brokoliyi temizlemek ile başlıyorum. Bu tanımda mümkün olduğunca gövde kısmını kullanmayınız. Çok fazla pisliği yok ise 1-2 tıp yıkamanız kâfi olacaktır.
  2. Haşlayacağım tencereye brokoliyi ve suyu ek edip ocağa alıyorum. Havuçları da küçük küçük doğradıktan sonra birebir biçimde haşlıyorum. Çok fazla haşlamıyoruz. Hafif canlı bir yapı işimizi görecektir.
  3. Gerekli olan başka gereçleri de hazırlıyorum.
  4. Soğanı sıçan dişi doğrayıp kaşarı peynirini rendeliyorum.
  5. Haşlamış olduğu brokoli modüllerini bıçak yardımı ile daha da küçültüyorum. Bunu yapmamın sebebi kaşığa rahat gelmesi ve doğal ki görünüş açısından daha hoş olması.
  6. Geldik soteleme kısmına. Sotelememizin gayesi görüntüde da belirttiğim üzere haşlanmış olan materyallerin fırına girdiğinde çok derecede yumuşamasını engellemek. Soteleme sayesinde haşlanmış olan materyallerin dış katmanı hafif kabuk tutacaktır.
  7. 4-5 dakika soteledikten sonra altını kapatıyorum. Tatlandırmak için limon suyu ve baharatları ekliyorum. Baharat kısmı dileğe nazaran değiştirilebilir.
  8. Sıra geldi beşamel sos imaline. Arkadaşlar tekrar söylüyorum çok sıvı bir beşamel sos istemiyoruz. Koyu kıvamlı lakin yeniden de akışkan bir beşamel sos istiyoruz. Belirtilen ölçüde yağı ve unu kavuruyorum.
  9. Un kokusu geldiğinde ve hafif renk değişimi olduğunda sütü işin içine dahil ediyorum.
  10. Beşamel sos kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatalım.
  11. Baharatları ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  12. Ben porsiyon biçiminde yapmak istedim fakat tüm malzemeyi tek bir borcamda da yapabilirsiniz. Güveç tabanına brokoli karışımından 2-2,5 yemek kaşığı kadar ekleyip hafif bastırıyorum.
  13. Hafif bastırıp düz bir hale getirdikten sonra beşamel sosu üzerlerine yaydırıyorum ve 200 derece fırında 15 dakika pişiriyorum.
  14. Son olarak fırından aldığım güveçlerin üzerine kaşar peynirini ek ediyorum ve 10 dakika daha pişiriyorum. Afiyet olsun :) Görüntü:
Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt