Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram temizlenmiş brokoli
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 fiske karabiber
- 1 fiske tuz
- 1 fiske toz biber
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 fiske tuz
- 1 fiske karabiber
- 1 fiske muskat
- 100 gram rende kaşar peyniri
Artık Brokoliyi Seveceksiniz Brokoli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak brokoliyi temizlemek ile başlıyorum. Bu tanımda mümkün olduğunca gövde kısmını kullanmayınız. Çok fazla pisliği yok ise 1-2 tıp yıkamanız kâfi olacaktır.
- Haşlayacağım tencereye brokoliyi ve suyu ek edip ocağa alıyorum. Havuçları da küçük küçük doğradıktan sonra birebir biçimde haşlıyorum. Çok fazla haşlamıyoruz. Hafif canlı bir yapı işimizi görecektir.
- Gerekli olan başka gereçleri de hazırlıyorum.
- Soğanı sıçan dişi doğrayıp kaşarı peynirini rendeliyorum.
- Haşlamış olduğu brokoli modüllerini bıçak yardımı ile daha da küçültüyorum. Bunu yapmamın sebebi kaşığa rahat gelmesi ve doğal ki görünüş açısından daha hoş olması.
- Geldik soteleme kısmına. Sotelememizin gayesi görüntüde da belirttiğim üzere haşlanmış olan materyallerin fırına girdiğinde çok derecede yumuşamasını engellemek. Soteleme sayesinde haşlanmış olan materyallerin dış katmanı hafif kabuk tutacaktır.
- 4-5 dakika soteledikten sonra altını kapatıyorum. Tatlandırmak için limon suyu ve baharatları ekliyorum. Baharat kısmı dileğe nazaran değiştirilebilir.
- Sıra geldi beşamel sos imaline. Arkadaşlar tekrar söylüyorum çok sıvı bir beşamel sos istemiyoruz. Koyu kıvamlı lakin yeniden de akışkan bir beşamel sos istiyoruz. Belirtilen ölçüde yağı ve unu kavuruyorum.
- Un kokusu geldiğinde ve hafif renk değişimi olduğunda sütü işin içine dahil ediyorum.
- Beşamel sos kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatalım.
- Baharatları ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Ben porsiyon biçiminde yapmak istedim fakat tüm malzemeyi tek bir borcamda da yapabilirsiniz. Güveç tabanına brokoli karışımından 2-2,5 yemek kaşığı kadar ekleyip hafif bastırıyorum.
- Hafif bastırıp düz bir hale getirdikten sonra beşamel sosu üzerlerine yaydırıyorum ve 200 derece fırında 15 dakika pişiriyorum.
- Son olarak fırından aldığım güveçlerin üzerine kaşar peynirini ek ediyorum ve 10 dakika daha pişiriyorum. Afiyet olsun Görüntü: