Artık Hazır Almıyorum Konutumda Yapıyorum (Hazırlarından Daha Hoş Oluyor Simit Tarifi) İçin Gereçler
- Yarım kilo un (4 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
- 2 buçuk çay kaşığı toz maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1buçuk su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 buçuk- 2 su bardağı kavrulmuş susam
Artık Hazır Almıyorum Konutumda Yapıyorum (Hazırlarından Daha Hoş Oluyor Simit Tarifi) Yapılışı
- Öncelikle bütün gereçleri bir kaba alın un hariç. Unu azar azar ekleyin ben 4 su bardağı kullandım ancak una nazaran değişkenlik oluyor onun için yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurumuzu en az 45 dakika mayanlanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölelim.
- Daha sonra uzun şeritler yapıp iki ucunu birleştirip burgu yapalım.
- Yaptığımız simitleri daha evvel hazırladığımız pekmezli su karışımına batırıp kavrulmuş susama bulayalım ve tepsiye koyalım.
- Bütün bu süreçler bittikten sonra tepsiye yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha evvel 180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim benim fırınım çabuk pişirdi bu müddet birtakım fırınlarda uzayabilir keder etmeyin tıpkı unlar nasıl değişkenlik gösteriyorsa fırınlarda öyledir.