Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Artık Hazır Almıyorum Evimde Yapıyorum (Hazırlarından Daha Güzel Oluyor Simit Tarifi)

Artık Hazır Almıyorum Evimde Yapıyorum (Hazırlarından Daha Güzel Oluyor Simit Tarifi)
0
32

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
artik-haziralmiyorum-evimdeyapiyorum-hazirlarindan-daha-guzel-oluyor-simit-tarifi.jpg

Artık Hazır Almıyorum Konutumda Yapıyorum (Hazırlarından Daha Hoş Oluyor Simit Tarifi) İçin Gereçler

• Yarım kilo un (4 su bardağı)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
  • 2 buçuk çay kaşığı toz maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1buçuk su bardağı ılık su
Simitleri islatmak için
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 buçuk- 2 su bardağı kavrulmuş susam

Artık Hazır Almıyorum Konutumda Yapıyorum (Hazırlarından Daha Hoş Oluyor Simit Tarifi) Yapılışı

1. Öncelikle bütün gereçleri bir kaba alın un hariç. Unu azar azar ekleyin ben 4 su bardağı kullandım ancak una nazaran değişkenlik oluyor onun için yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Daha sonra hamurumuzu en az 45 dakika mayanlanmasını bekleyelim.
  3. Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölelim.
  4. Daha sonra uzun şeritler yapıp iki ucunu birleştirip burgu yapalım.
  5. Yaptığımız simitleri daha evvel hazırladığımız pekmezli su karışımına batırıp kavrulmuş susama bulayalım ve tepsiye koyalım.
  6. Bütün bu süreçler bittikten sonra tepsiye yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  7. Daha evvel 180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim benim fırınım çabuk pişirdi bu müddet birtakım fırınlarda uzayabilir keder etmeyin tıpkı unlar nasıl değişkenlik gösteriyorsa fırınlarda öyledir.
Benim hamurumdan 8 adet simit çıktı siz isterseniz ebatini küçülte bilirsiniz size kalmis birsey yada gereçleri fazlalastirip daha çok simit elde edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun ????.

858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt