Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşçı Başı Çorbası

Aşçı Başı Çorbası
0
82

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Aşçı Başı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 adet haşlanmış tavuk budu
  • ️Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • ️Yarım çay bardağı tel şehriye
  • ️1 adet soğan
  • ️1 adet domates
  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️1 yemek kaşığı un
  • ️1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ️6 su bardağı tavuk suyu
  • ️2 çay kaşığı kuru nane
  • ️1 çay kaşığı ucuyla tatlı kırmızı toz biber
  • ️1 çay kaşığı ucuyla  pul biber
  • ️1 çay kaşığı ucuyla  karabiber
  • ️Tuz
  • Yeteri kadar su çorbanın kıvamına göre
️Üzeri için;
  • İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Aşçı Başı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tavukları haşlayıp suyunu ayıralım.
  2. Tavukları tel tel didelim.
  3. Tencereye sıvı yağ ekleyip doğranmış soğanları soteleyelim.
  4. Üzerine un ekleyip 1dk kavuralım.
  5. Salçasını ekleyip tekrar kavuralım.
  6. Mercimekleri de ekleyip tavuk suyu ve 2 bardak kadar su ek edip mercimekler yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Mercimekler yumuşadığında blender dan geçirelim.
  8. Üzerine şehriye didilmiş tavuklar ve kabuğu soyulmuş minik minik doğranmış domatesleri ek edelim.
  9. Bir- iki taşım kaynatalım.Kıvamına nazaran su ek edebilirsiniz.
  10. Sos tavasında sıvı yağ tereyağı ısıtalım.
  11. Baharatları ek edelim ve çorbamızın üzerine dökelim.
  12. Dilerseniz minik minik kıyılmış maydanoz ek edebilirsiniz.
❤️afiyet olsun.

Aşçı Başı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Anadolu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek3 yemek kaşığı yeşil mercimek2yemek kaşığı pirinç̧2 yemek kaşığı bulgur1,5 lt su Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı un Sosu için; 1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Anadolu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek1 yemek kaşığı yeşil mercimek1 yemek kaşığı pirinç̧2 yemek kaşığı bulgur5 su bardağı olağan su Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı un (Silme) Sosu için; 1 adet kuru soğan büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Şifa Deposu Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Materyaller Yarım çay bardağı tel şehriye1 adet tavuk butDilediğiniz su bardağı kadar tavuk suyu2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ1 diş sarımsak1,5 yemek kaşığı unTuzKarabiberMaydanoz Şifa Deposu Şehriyeli Tavuk Suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
İki Farklı Sosuyla Çok Lezzetli Köfteli Spagetti Tanımı İçin Gereçler 1 paket spagettiHaşlamak için suTuz Domates sosu için 1 yemek kaşığı dolusu salça1 diş sarımsak1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı silme pulbiberYarım çay bardağı sıcak su2 yemek kaşığı kremaYarım yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Fırında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 2 bardak ince bulgurBulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su2 haşlanmış ezilmiş patates2 tepeleme kaşık un1 tepeleme kaşık biber salçası1 tepeleme kaşık domates salçası1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt