Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşçıbaşı Çorbası

Aşçıbaşı Çorbası
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ascibasi-corbasi.jpg

Aşçıbaşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 lt kaynamış su ( su ölçüsünü çorbanın yoğunluğuna nazaran ayarlanabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

Aşçıbaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. 6 su bardağı su ek edip ocakta haşlıyoruz.
  3. Tavuk etini sudan alıp küçük modüllere ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
  4. Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
  5. Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
  8. 2-3 tıp daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ek edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
  10. Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
  11. Tuz ve baharatlarını ek edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Aşçıbaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,606Kullanıcılar
musavitarSon üye
Üst Alt