Çok Pratik Baton Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağına yakın un
- 100 gram krema
- Yarım paket sütlü çikolata
- Yarım paket bitter çikolata
- Kavrulmuş fındık modülleri
Çok Pratik Baton Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi yoğunlaşıncaya kadar çırpın sırasıyla yağ sütü kakao ve unu yavaş yavaş ekleyin kek hamuru akışkan kıvamda olacak ben 2 su bardağı un kullandım.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ek edin spatula ile karıştırın tereyağıyla baton kek kalıbını yağlayın kek hamurunu dökün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin şayet fırınınız süratli pişiriyorsa 150 dereceye düşürün ayarını. Yaklaşık 25 dakikada pişti.
- Piştikten sonra soğutun kalıptan çıkarın üzeri için kremayı tencereye koyun ocağa alın kaynamaya başlayınca çikolataları ek edin ocağın altını kapatın karıştırın soğutun.
- Soğuyunca kekin her yerine kremayı sürün üzerine fındık modülleri dökün dolapta biraz bekletin dinlendirdikten sonra servis yapın afiyet olsun şimdiden deneyecek olan herkese ????.