Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşk Rüyası Yaş Pastası

Aşk Rüyası Yaş Pastası
0
103

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
ask-ruyasi-yas-pastasi-11.jpg

Aşk Düşü Yaş Pastası Tanımı İçin Materyaller

• 5 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Orta Kreması İçin
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Ortası İçin
  • İnce doğranmış muz
  • Küçük küçük doğranmış çilek
  • Damla çikolata
Üzeri İçin
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım kilo çilek

Aşk Düşü Yaş Pastası Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle pandispanyamız için, yumurta sarıları ile aklarını ayıralım. Yumurta sarılarını şeker ile yaklaşık 6-7 dakika çırpalım, daha sonra un, su, kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip tekrar yeterlice çırpalım.
  2. Farklı bir kapta yumurta aklarını bembeyaz köpük üzere olana kadar çırpalım. Bembeyaz olan akımızı kek hamurumuza döküp spatula yardımı ile tıpkı istikamette alttan üste gerçek yavaş yavaş karıştıralım ki sönmesin.
  3. Harcımızı altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli rastgele bir kalıba dökelim (Ben kalpli olan kalıbımda pişirdim)
  4. Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  5. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım ben en az 4-5 saat buzdolabında bekletiyorum.
  6. Daha sonra kremamızı hazırlayayım.
  7. Tereyağı ve vanilya hariç öteki materyalleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim, göz göz olunca vanilya ve tereyağını ek edip tekrar karıştıralım ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kremamıza 1 paket krem şantiyi ek edip mikserle güzelce çırpalım.
  9. Kekimizi kalıptan çıkarıp 3 modül olacak formda 2 kez keselim. Daha sonra kelepçeli kalıbımıza kestiğimiz kekin üst kesimini alta gelecek biçimde yerleştirelim ve kremamızdan döküp uygunca yayalım.
  10. Üzerine dilimlediğimiz muz ve çilek parçacıkları koyup biraz damla çikolata serpelim, kekimizin orta kısmınıda üzerine yerleştirip tekrar krema, meyvelerimizi ve damla çikolata serpip, kekimizin son parçasınıda en üste yerlestirip, üzerine hafif formda bastırıp kalıba düzgünce yerleşmesini sağlayalım.
  11. Üzerine biraz kalan kremadan sürüp buzdolabına kaldıralım. Bir iki saat kâfi olacaktır.
  12. Bundan sonraki kısmı pastayı kullanacağımız gün yapalımki çileklerimiz kararmasın.
  13. Pastamızı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine ve yanlarına hazırladığımız krem şantiyi döküp bir hoş pak biçimde yayıp, spatula ile düzeltelim.
  14. Öbür tarafta ince ince doğradığımız çileklerimizi bir hoş yerleştirip 1-2 saat daha buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt