
Asla Bayatlamayan Mayasız Kokoş Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( 1 adedin sarısı dışına)
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı mahlep ( isteğe nazaran )
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( orta sertlikte bir hamur olacak)
- 1 kase peynir
- 8 kısım maydanoz
- Maydanozun uç yaprakları yaprakları
Asla Bayatlamayan Mayasız Kokoş Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir yoğurma kabına sırasıyla bütün gereçler koyulur ve uygunca karıştırılır.
- En son ununu yavaş yavaş denetimli bir halde koyup yoğuruyoruz.
- Ele yapışmasın fakat çok sert bir hamurda olmaması lazım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp ister poğaça formu ister örgü formu verip iç harcından koyup kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp üç yaprak maydanozlardan dizip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.