Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un ben 5 bardak kullandım
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiyeyi hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına margarin yağını alalım.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Ardından nişasta, kabartma tozu, biraz un ve tarçın ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ve dövülmüş cevizlerimizi ekleyelim.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alalım.
- Tüm hamur bitinceye kadar bu sürece devam edelim.
- Bu ölçülerle 60adet kurabiye elde ettim.
- Hamurumuzu şekillendirme süreci bittikten sonra kurabiyelerimizi evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15 dakika denetimli bir halde pişmeye bırakalım.
- Kurabiyelerimiz pişerken dışını bulayacağımız karışımı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye pudra şekeri ve hindistan cevizini alalım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, sıcağıyla hindistan cevizli karışıma bulayarak servis tabağına alalım.
- Tüm kurabiyeler için birebir süreci tekrarlayalım.
Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı