Asla Dağılmayan Soslu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet yumurta
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 6 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Birer tatlı kaşığı pul biber, ve karabiber
- 1 silme kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 3 adet domates rendesi yahut domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
Asla Dağılmayan Soslu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
- Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
- Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
- Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
- Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
- Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içersinde 15-20 dk haşlanır. (pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor) haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu güzelce süzülür.
- Farklı bir tava içersine sıvı yağ alınır ve sarımsak hafif yakmadan kavrulur.
- Domates rendesi eklenir ve 1-2 dk pişirilir. Salçada eklenip kavrulur.
- En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır üzerine maydanoz serpilir.
- Dilerseniz yanında sarmısaklı yoğurtla yiyebilirsiniz.