elektronikci
FD Üye
Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gr margarin yağ veya tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı iri kıyım ceviz içi
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Tahin
Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin yağ ve sıvı yağ ocağa alınır.
- Eriyen yağa un eklenerek rengi esmerleşene kadar kavrulur. ( kavurma işlemi bitmeye yakın cevizler ilave edilir. ).
- Kavrulan una sütü eklenir.
- İyice kıvam alan helvamız ocaktan alınarak şekeri ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır. Helvamızın sıcaklığıyla toz şeker eriyip homojen hale gelir.
- Hafif soğuyan helvamıza Türk kahvesi fincanıyla şekil verilir. Şekil verilen helvalarımızın üzeri tahin ile süslenir.
Not: Görmüş olduğunuz şekilli un helvalarımızdan verdiğim ölçü ile 11 adet çıkmaktadır.
Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.