teknolojiuzmani
FD Üye
![asla-yag-cekmeyen-cig-borek-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/08/asla-yag-cekmeyen-cig-borek-tarifi.jpg)
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Bunun için yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açarak diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Kenarlardan ortaya doğru hamuru karıştırıp ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada iç harcını hazırlıyoruz.
- Kıymayı bir kaba alıp üzerine ister rendelediğimiz soğanı,suyu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru bezelere ayırıp her bezeyi hafif unlayarak elimizin büyüklüğünde açıyoruz.
- Hamurun bir tarafına iç harcımızdan koyup ince bir tabaka olacak şekilde ve hamurun kenar kısımlarına çok gelmeyecek şekilde yayıyoruz.
- Diğer tarafını da üzerine doğru kapatıp ay şekli veriyoruz.
- Son olarak kenarlarından rulo kesici ile kesiyoruz. (isterseniz hamurun kenar kısımlarını parmak uçlarınızla çimdikler gibi yapıpta kapatabilirsiniz. )
- Bütün bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Kızartmak için tavaya sıvı yağ koyuyoruz.
- Yağ iyice ısınınca böreklerimizi atıp arkalı önlü orta ateşte kızartıyoruz.
- Kızaran börekleri sıcak servis ediyoruz.
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı