Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi

Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asla-yag-cekmeyen-puf-puf-pisi.jpg

Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler


200 ml su bardağı kullandım
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 silme çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım paket instant maya ( dilerseniz 1 paketin tamamını da kullanabilirsiniz.)
  • 4 buçuk su bardağı + yarım çorba kaşığı un
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Elimizi yağlamak için;
  • Sıvıyağ

Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamur için gerekli olan gereçlerden un hariç öbür materyalleri bir kaba alarak karıştıralım.
  2. Unumuzu eleyerek karışımın içine yavaş yavaş ekleyelim ve bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştıralım.
  3. Hamur biraz toparlanınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu toparlayalım.Dikkat edin elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  5. Kabımızı alt kısmına biraz un serpelim ve hamurumuzu yerleştirelim. Hamurun üzerine biraz daha un serpelim ve sıkı sıkı streçleyelim.
  6. Bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
  7. Elimizi hafif ıslatalım ve mayalanan hamurun gazını alalım.
  8. Yumurta büyüklüğünde modüller kopartıp un serptiğimiz bir yere koyalım. Ortalama 15-16 adet beze çıkıyor.
  9. Yaptığımız bezelerin üzerine bir örtü örtelim ve 10-15 dk daha mayalandıralım.
  10. Tavamıza çokça sıvı yağ ekleyelim ve yüksek ateşte biraz ısıtalım ve orta ateş ayarına getirip güzelce yağımızı ısıtalım. Yani pişilerimizin içinin de hoş pişmesi için orta ayar ateşinde kızartacağız.
  11. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak, baş parmaklarınızla bezenin ortasından delik açarak biraz genişletiyoruz ve kenarlarını çok az bastırıyoruz. Çok bastırmayın ki puf puf olsun.
  12. Güzelce ısınan yağın içine pisilerimizi alıp önlü artlı kızartıyoruz ve kızardıktan sonra peçetenin üzerine alıp yağını alıyoruz.Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt