Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler
200 ml su bardağı kullandım
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 silme çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım paket instant maya ( dilerseniz 1 paketin tamamını da kullanabilirsiniz.)
- 4 buçuk su bardağı + yarım çorba kaşığı un
- Sıvıyağ
- Sıvıyağ
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamur için gerekli olan gereçlerden un hariç öbür materyalleri bir kaba alarak karıştıralım.
- Unumuzu eleyerek karışımın içine yavaş yavaş ekleyelim ve bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştıralım.
- Hamur biraz toparlanınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
- Daha sonra tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu toparlayalım.Dikkat edin elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Kabımızı alt kısmına biraz un serpelim ve hamurumuzu yerleştirelim. Hamurun üzerine biraz daha un serpelim ve sıkı sıkı streçleyelim.
- Bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
- Elimizi hafif ıslatalım ve mayalanan hamurun gazını alalım.
- Yumurta büyüklüğünde modüller kopartıp un serptiğimiz bir yere koyalım. Ortalama 15-16 adet beze çıkıyor.
- Yaptığımız bezelerin üzerine bir örtü örtelim ve 10-15 dk daha mayalandıralım.
- Tavamıza çokça sıvı yağ ekleyelim ve yüksek ateşte biraz ısıtalım ve orta ateş ayarına getirip güzelce yağımızı ısıtalım. Yani pişilerimizin içinin de hoş pişmesi için orta ayar ateşinde kızartacağız.
- Birinci yaptığımız bezeden başlayarak, baş parmaklarınızla bezenin ortasından delik açarak biraz genişletiyoruz ve kenarlarını çok az bastırıyoruz. Çok bastırmayın ki puf puf olsun.
- Güzelce ısınan yağın içine pisilerimizi alıp önlü artlı kızartıyoruz ve kızardıktan sonra peçetenin üzerine alıp yağını alıyoruz.Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.