bilgisayarci
FD Üye

Aslan Sütü Tatlısı (Tel Şehriye Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 6 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık yahut ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Fındık-ceviz yahut isteğe bağlı tarçın ve hindistan cevizi
Aslan Sütü Tatlısı (Tel Şehriye Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lezzeti hafif kadayıflı muhallebiyi andıran süper vede kolay bir tatlı ???? öncelikle tereyağı ve şehriyeyi bir tavaya alıp kavuralım (Biraz koyu renk alınca öteki bir kaba alıp soğumaya bırakalım)
- Muhallebisi için; tencereye toz şeker,un ve nişastayı alalım üzerine karıştırarak sütü ek edelim kuru materyaller büsbütün karışınca ocağa alalım yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp üzerine vanilyayı ekleyip karıştıralım,tenceredeyken üzerine çekilmiş fındık,hindistan cevizi ve kavrulmuş tel şehriyeyi ek edip, karıştıralım.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcamı hafif suyla çalkalayalım fazla suyu süzüp sıcak muhallebiyi döküp yayalım düzeltip, buzdolabında en az iki saat kadar dinlendirelim müddet sonunda dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.