Asma Filizi Turşusu Tarifi
Resimli Asma Filizi Turşusu Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 corba kaşığı şeker
Kalın tuz
Sızma zeytinyağı
imagesasmafilizitursusutarifiresimli5ad3f1ad43e27
Yapılışı
Asma yaprağı filizlerini yıkayıp iyice suzun yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın Kevgirle cıkarıp suzun
Paslanmaz celik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun Uc hafta icinde yemeye hazır hale gelen turşu serin bir yerde bir yıl saklanabilir
Resimli Asma Filizi Turşusu Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 corba kaşığı şeker
Kalın tuz
Sızma zeytinyağı
imagesasmafilizitursusutarifiresimli5ad3f1ad43e27
Yapılışı
Asma yaprağı filizlerini yıkayıp iyice suzun yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın Kevgirle cıkarıp suzun
Paslanmaz celik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun Uc hafta icinde yemeye hazır hale gelen turşu serin bir yerde bir yıl saklanabilir