iltasyazilim
FD Üye
Asma Filizi Turşusu Tarifi
Resimli Asma Filizi Turşusu Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 çorba kaşığı şeker
Kalın tuzlu
Sızma zeytinyağı
Yapılışı
Asma yaprağı filizlerini yıkayıp tamamen süzün yaklaşık 10 dakika bol tuz suda haşlayın Kevgirle çıkarıp süzün
Paslanmaz çelik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara birazcık zeytinyağı koyun Üç hafta içinde yemeye hazır ülkü gelen turşu serin bir yerde bir sene saklanabilir *
Resimli Asma Filizi Turşusu Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 çorba kaşığı şeker
Kalın tuzlu
Sızma zeytinyağı
Yapılışı
Asma yaprağı filizlerini yıkayıp tamamen süzün yaklaşık 10 dakika bol tuz suda haşlayın Kevgirle çıkarıp süzün
Paslanmaz çelik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara birazcık zeytinyağı koyun Üç hafta içinde yemeye hazır ülkü gelen turşu serin bir yerde bir sene saklanabilir *