bilgisayarci
FD Üye

Asma Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 kepçe mısır unu
- 2 kuru soğan
- 1 sapın yarısı pırasa
- Yarım kilo ıspanak
- Asma yaprağı 40 tane (Tepsiye göre değişiyor)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Peynir ve salata
Asma Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanları pırasayı ıspanakları doğrayın.
- Sonra hepsini tavamıza alıyoruz sıvı yağ ekleyip güzelce 5-10 dakika kavuralım.
- En son mısır unu da ilave edip güzelce karıştırıyoruz en az 5 -10 dakika ocakta kavurup kenara alalım.
- Harcımız soğuduktan sonra tepsimizi alıyoruz çok hafif yağlayıp asma yapraklarımızı diziyoruz.
- Üstüne hazırladığımız mısır unlu harcımızı yayıyoruz.
- En üst katına kalan asma yapraklarıyla güzel bir şekilde kapatıyoruz.
- Yoğurtlu sosumuzu hazırlayıp üstüne sürelim.
- Kızarana kadar fırında pişirelim.
- En son olarak peynir ve salata topları ile süsleyelim. Afiyet olsun
????????