Asma Yaprağında Enginar Dolması
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Resimli Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
imagesasmayapragindaenginardolmasi5ad42ed32ed04
Malzemeler
56 enginar, temizlenmiş
Dolmalık ic (dolma dolduracakmış gibi bir ic hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuc, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Suslemek icin maydanoz
Hazırlanışı
Geniş bir kasenin icine soğuk su ve yarım limon suyu koyun
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun icinde bırakın
Dolmalık ici hazırlayıp soğutun
Tahtanın uzerine geniş bir asma yaprağı serin Uzerine bir enginarı oturtun
Ortasına, buyukluğune gore 12 yemek kaşığı ic malzemeden koyun
Asma yaprağını bohca yapar gibi enginarın uzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Tum enginarlar icin aynı işlemi uygulayın
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın Uzerine enginarları yerleştirin
Tencereye, enginarların uzerini gececek kadar kaynamış su ekleyin
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişince iplerini cıkarıp maydanoz ile susleyerek servis yapın
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Resimli Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
imagesasmayapragindaenginardolmasi5ad42ed32ed04
Malzemeler
56 enginar, temizlenmiş
Dolmalık ic (dolma dolduracakmış gibi bir ic hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuc, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Suslemek icin maydanoz
Hazırlanışı
Geniş bir kasenin icine soğuk su ve yarım limon suyu koyun
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun icinde bırakın
Dolmalık ici hazırlayıp soğutun
Tahtanın uzerine geniş bir asma yaprağı serin Uzerine bir enginarı oturtun
Ortasına, buyukluğune gore 12 yemek kaşığı ic malzemeden koyun
Asma yaprağını bohca yapar gibi enginarın uzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Tum enginarlar icin aynı işlemi uygulayın
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın Uzerine enginarları yerleştirin
Tencereye, enginarların uzerini gececek kadar kaynamış su ekleyin
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişince iplerini cıkarıp maydanoz ile susleyerek servis yapın