Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Asma Yaprağında Enginar Dolması

Asma Yaprağında Enginar Dolması
0
91

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
asma-yapraginda-enginar-dolmasi.jpg

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet enginar
  • 20 adet asma yaprağı
  • 10 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Limon suyu
  • Portakal suyu

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle dolmalık fıstıkları rengi dönene kadar kavuruyoruz ince doğranmış soğanıda ekleyip kavuruyoruz.
  2. Yıkanmış pirinç kuş üzümü ve baharatları da ekleyip 1 çay bardağı su ekleyip hafif pişiriyoruz.
  3. İki yada üç adet salamura asma yaprağını elimize serip üzerine hazırladığımız iç harçtan iki temek kaşığı koyup üzerine enginarımızı yerleştirip yaprakların kenarlarından kapatıp aykırı çevirerek tavamıza yerleştiriyoruz.
  4. Yada enginarların üzerine iç harcı koyup asma yaprakları ile kapatabilirsiniz.
  5. Üzerine bir limon ve bir portakal suyu ile biraz su ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt