Asma Yaprağında Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet enginar
- 20 adet asma yaprağı
- 10 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kuru nane
- Karabiber
- Yenibahar
- Limon suyu
- Portakal suyu
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle dolmalık fıstıkları rengi dönene kadar kavuruyoruz ince doğranmış soğanıda ekleyip kavuruyoruz.
- Yıkanmış pirinç kuş üzümü ve baharatları da ekleyip 1 çay bardağı su ekleyip hafif pişiriyoruz.
- İki yada üç adet salamura asma yaprağını elimize serip üzerine hazırladığımız iç harçtan iki temek kaşığı koyup üzerine enginarımızı yerleştirip yaprakların kenarlarından kapatıp aykırı çevirerek tavamıza yerleştiriyoruz.
- Yada enginarların üzerine iç harcı koyup asma yaprakları ile kapatabilirsiniz.
- Üzerine bir limon ve bir portakal suyu ile biraz su ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.