Aşotu Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı aşotu(kişniş)
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Zeytinyağ
- Su
- Tuz
Aşotu Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayları 4 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayalım.
- Altını kapattıktan sonra bir ölçü kapağını açmadan dinlenmeye bırakalım.
- Farklı bir tencerede yoğurt yumurta ve unu pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Üzerine 6 su bardağı su ekleyelim ve blender yardımıyla çırpmaya devam ederdim.
- Kıvamını istediğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra ocağın altını açalım ve tencereye haşlanan buğdayları da ekleyelim.
- Kaynamaya başladığında aşotunu ve tuzunu ekleyelim.
- Tereyağı ve zeytinyağında küçük küçük doğradığımız soğanları soteleyelim.
- Soğanlar uygunca yumuşadıktan sonra çorbamızın üzerine ekleyebiliriz. Afiyet olsun.