iltasyazilim
FD Üye
Aspirin almayın kendiniz üretin
Aspirinin acı ve ateşi hafifletmedeki etkisinden sorumlu olan salisilik asid için acayip bir araştırma yapıldı
Araştırmacılar, insanların meyve ve sebze tüketerek kendi aspirinlerini üretebileceği gerçeğini su yüzüne çıkardılar
Yapılan yeni araştırmaya tarafından, aspirinin acı ve ateşi hafifletmedeki etkisinden sorumlu olan salisilik asidin (SA) isimli maddenin, vücudumuzda yeni bir düzenleyici sınıfında birincil olacağı belirtiliyor Britanya Milli Sağlık Durumu Servisi (NHS)'nden Gwendoline Baxter ve meslektaşları, aspirin içmemiş insanların kanındaki salisilik asitin nasıl var olduğunu tartışıyorlar Araştırmada, kanlarında daha yüksek seviyede salisilik asit bulunan vejetaryenler ile düşük dozda aspirin alanlar karşılaştırıldı Salisilik asit, meyve ve sebzelerde bulunan doğal bir madde olduğundan dolayı, bulgular vejetaryenlerin kanında yer alan asidin de yedikleri yiyeceklerden geldiğini gösteriyor
Zirai ve Yiyecek Kimyası Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın amacı, insanlarda ve hayvanlarda yer alan salisilik asitin yalnızca sebze ve meyve tüketiminden mi meydana geldiğini ortaya hariç tutmak ya da ateşle ve hastalıkla savaşmak için doğal bir ajan gibi insanların kendi salisilik asitlerini üretip üretmediklerini atamak olduğu açıklandı *
Aspirinin acı ve ateşi hafifletmedeki etkisinden sorumlu olan salisilik asid için acayip bir araştırma yapıldı
Araştırmacılar, insanların meyve ve sebze tüketerek kendi aspirinlerini üretebileceği gerçeğini su yüzüne çıkardılar
Yapılan yeni araştırmaya tarafından, aspirinin acı ve ateşi hafifletmedeki etkisinden sorumlu olan salisilik asidin (SA) isimli maddenin, vücudumuzda yeni bir düzenleyici sınıfında birincil olacağı belirtiliyor Britanya Milli Sağlık Durumu Servisi (NHS)'nden Gwendoline Baxter ve meslektaşları, aspirin içmemiş insanların kanındaki salisilik asitin nasıl var olduğunu tartışıyorlar Araştırmada, kanlarında daha yüksek seviyede salisilik asit bulunan vejetaryenler ile düşük dozda aspirin alanlar karşılaştırıldı Salisilik asit, meyve ve sebzelerde bulunan doğal bir madde olduğundan dolayı, bulgular vejetaryenlerin kanında yer alan asidin de yedikleri yiyeceklerden geldiğini gösteriyor
Zirai ve Yiyecek Kimyası Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın amacı, insanlarda ve hayvanlarda yer alan salisilik asitin yalnızca sebze ve meyve tüketiminden mi meydana geldiğini ortaya hariç tutmak ya da ateşle ve hastalıkla savaşmak için doğal bir ajan gibi insanların kendi salisilik asitlerini üretip üretmediklerini atamak olduğu açıklandı *