
Aspirli Yeşil Elmalı Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy ayva
- 1 adet yeşil elma
- 1 tatlı kaşığı aspir (yalancı safran da deniliyor)
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Aspirli Yeşil Elmalı Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların elmaları kabuklarını soyalım minik küp doğrayalım yıkayalım.
- Üzerini geçecek kadar su koyalım tencereye sonra fokurdayınca altını kısalım suyunu çekene kadar pişirelim
- Sonra 3 bardak suyu ve şekeri dökelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- 35-40 dk kısık ateşte pişirelim aspiri çok az sıcak suda eritelim.
- Sonra süzgüden geçirerek tencereye ekleyelim.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım eğer hemen yiyecekseniz soğuyunca kapatalım eğer hemen yemeyecekseniz yeni bir kapak ile sıcakken hemen kapatalım afiyet olsun.