Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Astım Hastaları İçin Yaşanacak En İyi Yerler

Astım Hastaları İçin Yaşanacak En İyi Yerler
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Astım ile yaşamak çok zahmetli bir durum olabilir Ayrıca bazı yerler astım hastalarının durumunu daha iyi ya da daha kötü bir hale getirebilmektedir Bu makalede astım hastaları için yaşanabilecek en iyi yerlerden bahsedeceğiz
Biliyor Muydunuz?
22 milyon kişiyi etkilemesi nedeni ile astım ABD’de en yaygın hastalıklardan biridir ve hastane ziyaretlerinin en büyük üçüncü nedenidir
Egzersizden sıcaklık veya nemdeki ani bir değişime kadar astım pek çok faktörden etkilenmektedir Solunum güçlüğü, hırıltı, hapşırma, öksürük çoğunlukla astımın belirtileridir ayrıca çekilmeler, göğüs ağrısı ve panik anksiyete gibi daha ciddi belirtiler de takip edebilir
Astım tedavi edilebilir olmamasına rağmen, tetikleyicilerden kaçınarak ve kesin bir tedavi planına bağlı kalarak kontrol altında tutulabilir Bu kişilerin yaşam kalitesi ve süresi sağlıklı kişiler ile aynıdır Ancak astım çok ciddi ve öngörülemeyen bir durumdur ve astımlı kişinin hayatını bir kaç dakika içinde ölümcül bir tehlike içine atabilmektedir
İyi iklim koşulları, düşük kirlilik düzeyleri ve sağlık hizmetlerine kolay erişim gibi faktörler bir kişinin astım ile nasıl başa çıktığını etkilemektedir Tüm bu faktörler bölgeden bölgeye değişmektedir ancak bazı şehirler tüm bunların doğru kombinasyonuna sahiptir ve astım hastaları için yaşanacak en iyi yerleri oluştururlar
Astımlıların Yaşaması İçin En İyi Yerler:
Amerika Astım ve Alerji Vakfı astım hastalarının hayat kalitesini arttırmak için kurulmuş bir organizasyondur Bu organizasyon hastalara bilgi sağlamaktadır, tedavi ve kür için araştırmalar yapmaktadır
Amerika Astım ve Allerji Vakfı bu yerleri belirlerken 12 kriter kullanmaktadır Bu kriterler;
Astım sıklığı
Şehirdeki polen skoru
Şehrin hava kalitesi
Şehirdeki kamu sigara yasaları
Okullarda inhaler erişim yasaları
Halkın yoksulluk oranı
Şehirde sağlık sigortası kapsamında olmayan kişi sayısı
Astım için acil servise başvuru sayısı
Astım atağında kullanılan ilaçlar
Şehirdeki astım uzmanlarının sayısı
Kaynakça:
http:wwwbuzzlecomarticlesbestplacestoliveforasthmasufferershtml