Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Astım Riski Hangi Bebeklerde Daha Yuksektir?

Astım Riski Hangi Bebeklerde Daha Yuksektir?
0
165

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Genetik olarak ailede alerjik herhangi bir hastalık olması, alerjik astım, alerjik nezle, alerjik konjuktivit, egzema, yani atopik dermatit gibi alerjik bir durumun varlığında bebekte alerjik astım riski vardır Erkek bebeklerde astım riski kızlara gore daha yuksektir

Sezeryan doğumlarda astım riski normal doğuma gore biraz daha yuksektirAnnenin gebelikte sigara icmesi bebeğin astım riskini artırır;Doğumdan sonra ebeveynin sigara icimi, ev ici alerjenlerle yoğun temas, orneğin yoğun akar teması, evde kuf olması, evcil hayvan olması astım gelişimi acısından onemli risk faktorleridir

Anne sutu almayan bebeklerde astım gorulme riski daha yuksektir Cok sık solunum yolu enfeksiyonu gecirilmesi hava yolu duyarlılığının artmasına yol acarak dolaylı olarak riski artırırBunun yanında ev ici ve ev dışı hava kirliliği, yuksek nem, benzeri biyolojik olarak zararlı tum ortamlar ve stresli ortamlar astım icin cevresel risk faktorudur

Similar threads

Genetik olarak ailede alerjik herhangi bir hastalık olması, alerjik astım, alerjik nezle, alerjik konjuktivit, egzema, yani atopik dermatit gibi alerjik bir durumun varlığında bebekte alerjik astım riski vardır Erkek bebeklerde astım riski kızlara göre daha yüksektir Sezeryan doğumlarda astım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
-Bir çocukta soğuk algınlığı şikayetleri akciğerlere inerek hırıltı ve öksürüğe neden olup 10 günden fazla sürüyorsa ve yılda 3 kezden fazla bu şikayetler tekrarlıyorsa astım mümkünlüğü var -Bununla birlikte şikayetler gecede oluyorsa ve hasta olmadığı vakitlerde efor (koşma, ağlama, gülme)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Genellikle hava yollarında kronik (süreğen) inflamasyonun (yangı) olduğu heterojen bir hastalıktır. Bu yangısal süreçte vücuttaki birçok hücre ve hücre ürünü rol oynamaktadır. Klinik olarak; kronik hava yolu yangısı ve ilişkili bronş aşırı duyarlılığı özellikle gece yarısı veya sabaha karşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Günümüzde sıkça duyduğumuz alerjik hastalıklar içinde en önemlisi ve ilerleyip ölümcül olabilen hastalık Alerjik Astım gelecekte daha sık olarak karşımıza çıkacaktır. Akciğerlerimizin içindeki havayollarımızı oluşturan bronş dediğimiz kanalların alerjenler tarafından meydana gelen hasara bağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
SIK ENFEKSİYON GEÇİREN ÇOCUKLARIN -%50’si sağlıklıdır -%30’u alerjiktir %10’unun bağışıklık düşüklüğü vardır %10’unun kronik hastalığı vardır ALERJİK NEZLENİN (RİNİT) SEBEPLERİ -%70 polen -%20 ev tozu akarları -%5 küf mantarları %5 hayvan tüyleri ALERJİK NEZLE VE ASTIM...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt