Aşure Bol Meyveli Tam Kıvamında Tanımı İçin Materyaller
- 3.5 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı nohut
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 litre su haşlamak için
- 5 litre su pişerken eklemek için
- Yarım su bardağı kuru erik
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuru incir
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 15 adet karanfil
- 1 portakalın kabuğunu rendeliyoruz içini küçük küçük doğruyoruz
- Yarım bardak kavrulmuş fındık
- 2 adet küçük armut
- 2 adet küçük elma
- 3,5 su bardağı şeker
Aşure Bol Meyveli Tam Kıvamında Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle buğdayımızı güzelce yıkayıp üzerine gelecek kadar suyla bir taşım kaynatıp suyunu süzdürüyoruz ılık suya koyuyoruz yarım bardak pirincide yıkayıp buğdaya ekliyoruz böylelikle bir gece bekletiyoruz.
- Fasulyeyi ve nohutu da farklı kaplarda ılık suda bir gece bekletiyoruz. Nohutun kabuğunun çıkmaması için tuz ekleyebilirsiniz.
- Çok geç pişen bakliyatların bekleme suyuna 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hepsini başka ayrı tencerelerde elimizle ezilene kadar haşlıyoruz.
- Üzerinde biriken köpükleri atıyoruz. Buğdaylarımızın içleri açılıp suyu helmelenince haşladığımız öteki gereçle büyük tenceremize aktarıyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız meyvelerimizi ve üzümü ekliyoruz ben bu evrede ekliyorum zira bembeyaz aşure sevmiyorum????. 10 dakika kaynadıktan sonra susam, tarçın, şeker ve portakalı ekliyoruz.
- Elma ve armudu da küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz. Kaynayıp katılaştıkça hazır beklettiğimiz kaynamış sudan ekliyoruz. Aşuremizi orta ara karıştıralım tabanı tutmasın.
- Bütün materyal ekleme işi bittikten sonra 20 dakika daha pişmesi kâfi oluyor. Birinci sıcağı çıkınca kaselere paylaştırıyoruz.
- Bu ölçülerle 28 30 kase büyüklü küçüklü aşure çıkıyor. Süslemesini hayal gücünüze bırakıyoruz????. Üzerine en yakışan lezzet muhakkak nar tabiki lakin maalesef mevsimi olmadığı için ekleyemedim. Deneyecek olan herkese afiyet olsuuunnn.