Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure Bol Meyveli Tam Kıvamında

Aşure Bol Meyveli Tam Kıvamında
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asure-bol-meyveli-tam-kivaminda.jpg

Aşure Bol Meyveli Tam Kıvamında Tanımı İçin Materyaller

  • 3.5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 litre su haşlamak için
  • 5 litre su pişerken eklemek için
  • Yarım su bardağı kuru erik
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 15 adet karanfil
  • 1 portakalın kabuğunu rendeliyoruz içini küçük küçük doğruyoruz
  • Yarım bardak kavrulmuş fındık
  • 2 adet küçük armut
  • 2 adet küçük elma
  • 3,5 su bardağı şeker

Aşure Bol Meyveli Tam Kıvamında Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle buğdayımızı güzelce yıkayıp üzerine gelecek kadar suyla bir taşım kaynatıp suyunu süzdürüyoruz ılık suya koyuyoruz yarım bardak pirincide yıkayıp buğdaya ekliyoruz böylelikle bir gece bekletiyoruz.
  2. Fasulyeyi ve nohutu da farklı kaplarda ılık suda bir gece bekletiyoruz. Nohutun kabuğunun çıkmaması için tuz ekleyebilirsiniz.
  3. Çok geç pişen bakliyatların bekleme suyuna 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hepsini başka ayrı tencerelerde elimizle ezilene kadar haşlıyoruz.
  4. Üzerinde biriken köpükleri atıyoruz. Buğdaylarımızın içleri açılıp suyu helmelenince haşladığımız öteki gereçle büyük tenceremize aktarıyoruz.
  5. Küçük küçük doğradığımız meyvelerimizi ve üzümü ekliyoruz ben bu evrede ekliyorum zira bembeyaz aşure sevmiyorum????. 10 dakika kaynadıktan sonra susam, tarçın, şeker ve portakalı ekliyoruz.
  6. Elma ve armudu da küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz. Kaynayıp katılaştıkça hazır beklettiğimiz kaynamış sudan ekliyoruz. Aşuremizi orta ara karıştıralım tabanı tutmasın.
  7. Bütün materyal ekleme işi bittikten sonra 20 dakika daha pişmesi kâfi oluyor. Birinci sıcağı çıkınca kaselere paylaştırıyoruz.
  8. Bu ölçülerle 28 30 kase büyüklü küçüklü aşure çıkıyor. Süslemesini hayal gücünüze bırakıyoruz????. Üzerine en yakışan lezzet muhakkak nar tabiki lakin maalesef mevsimi olmadığı için ekleyemedim. Deneyecek olan herkese afiyet olsuuunnn.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt