Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Ekmeği Tarifi Resimli

Aşure Ekmeği Tarifi Resimli
0
77

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Aşure Ekmeği
Resimli Aşure Ekmeği Tarifi
Aşure Ekmeği nasıl yapılır
Aşure Ekmeğinin yapımı

imagesasureekmegitarifiresimli5ad44061a762d

Aşure Ekmeği Tarifi Resimli

Malzemeler:

3¼ bardak beyaz un

1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya

1 silme tatlı kaşığı tuz

1 yumurta

4 corba kaşığı şeker

1 bardak sut, oda sıcaklığında

3 corba kaşığı gul suyu

3 dolu corba kaşığı elma sosu, yoksa sıvıyağ

½ bardak cekirdeksiz kuru uzum

8 adet kuru kayısı

6 adet kuru incir

Uzeri icin:

1 yumurta akı

1 corba kaşığı file badem

1 corba kaşığı susam

4 kucuk somun

Elde Yapılışı:

1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sutu, gul suyunu, yumurtayı, elma sosunu (veya sıvıyağı) ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır

2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sutu, gul suyunu, yumurtayı, elma sosunu (veya sıvıyağı) ilave ederek hamurunuzu 67 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır

3 Hamuru evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın

4 Kuru meyveleri ayrı kaplara alıp ustlerine yarımşar bardak sıcak su ilave ederek 30 dakika bekletin Kağıt havlu ile kurulayın Kayısı ve incirleri kucuk kup şeklinde doğrayın

5 Uzumleri, kayısıları ve incirleri hamura ilave ederek malzemelerin iyice karışması icin 23 dakika daha yoğurun

6 Hazırladığınız hamuru 4 eşit parcaya ayırıp mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun bezeler haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarmaları icin bekletin

7 Ekmeklerin uzerine fırcayla yumurta akını surup file badem ve susamla susleyin

8 Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustleri iyice kızarana kadar pişirin

Makinede Yapılışı:

1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak sutu, elma sosunu (veya sıvıyağı), yumurtayı ve gul suyunu koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve şekeri unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin

2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın

3 Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın

4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin

5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir

6 Kuru meyveleri ayrı kaplara alıp ustlerine yarımşar bardak sıcak su ilave ederek 30 dakika bekletin Kağıt havlu ile kurulayın Kayısı ve incirleri kucuk kup şeklinde doğrayın

7 Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra kuru meyveleri ekleyin

8 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 1520 dakika beklettikten sonra kesin
kaynak: hamurisitariflericom
 
858,507Konular
982,861Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt