Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure Günü Selamlaşmak

Aşure Günü Selamlaşmak
0
130

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Muharrem ayının 10 günü Aşure günü olarak bilinmektedirBu mübarek günde yapılacak pek hoş ibadetler ve nasihat edilen davranışlar vardırki bunlardan ben önemlilerinden birine deyinmek istedim bu yazımdaSelamlaşmak Aşure günüde minimum 10 din kişiye selamlama belirlemek öğüt edilmiştirBu gün 10 Müslümanla selamlaşmak sünnettir

Dilerseniz telefonla akrabalarını eşinizi dostunuzu arıyarak bu mübarek günün sevabından kazanabilirsinizHem selamlama verdiğiniz kişileride mutlu etmiş olursunuz

Unutmayın Selam vermek sünnetir, edinmek ise farzdır Selamlama verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye kasıt etmelidir! Sünnet olduğu düşünülmeden, alışılmışlık halinde, şuursuzca selam verilince, sevap olmaz

Bir yere girerken de, çıkarken de selam verilir Dinimizde selamın önemi büyüktür Hadisi şeriflerde buyuruldu fakat:

Müslümanın müslüman üzerindeki altı haktan biri de selam vermektir

ALT :larcomupluploadsasuregunuselamlasmak4753asuregunuselamlasmak4753ALT

*

Similar threads

Muharrem ayının 10 gunu Aşure gunu olarak bilinmektedirBu mubarek gunde yapılacak oyle guzel ibadetler ve tavsiye edilen davranışlar vardırki bunlardan ben onemlilerinden birine deyinmek istedim bu yazımdaSelamlaşmak Aşure gunude en az 10 din kişiye selam vermek tavsiye edilmiştirBu gun 10...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
nasıl selamlama alınır Selamlama vermek sünnet, elde etmek ise farzdır Selamün aleyküm diyerek selam verilince Ve aleyküm selam diyerek selamı edinmek farzdır Selamlama verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Sünnet olduğu düşünülmeden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür Muharrem ayı, Kuranı kerimde, değer verilen dört aydan biridirAşure günü yapılması önerilen ibadetler nelerdirAşure gününde ne yapılmalı nasıl ibadet edilmeli Aşure gününe özel kılınan bir namaz bvarmı varsa bu namaz nasıl kılınırAyrıca aşure gününde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
AŞURE GÜNÜ VE GECESİ Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür Muharrem ayı, Kur'anı kerimde, değer bahşedilen dört aydan biridir Muharremin birinci günü oruç yetişmek, o senenin tamamını oruç yakalamak gibi faziletlidir Bir hadisi şerif meali şöyledir: (Ramazandan sonradan en erdemli oruç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
mübarek gün ve geceleri nasıl değerlendirmemiz gerekir! salavatı şerif nasıl okunur tesbih nasıl çekilir istiğfar getirilir salavatı şerife getirilir salavat çekilir ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ VE İNCELİKLERİ İLE İLGİLİ HADİSLER &quotPeygamber Efendimiz Abdullah Ebu Evfa (RA) ‘den rivayeten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt