Aşure nasıl yapılır
Aşure tarifi
Aşure nasıl pişilir:
Aşure icin gerekli malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru uzum
1015 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
78 adet kuru incir
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuz
1 su bardağı iri cekilmiş ceviz yada fındık ici
tarcın
imagesasurenasilpisirilir5ad41d0c485f9
Hazırlanışı:
Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece onceden aynı kapta ıslatın Daha sonra suyunu suzup, duduklu tencereye aktarın Uzerini iki parmak gececek şekilde soğuk su ilave edip 3035 dakika kadar kaynatın
Buğdayları guzelce yıkadıktan sonra suyunu suzun Sıcak su ile akşamdan ıslatın Bir tencereye aktarın Buğdayların uzerine dort parmak gececek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın
Kayısı, uzum ve inciri guzelce coplerini ayıklayın ve yıkaın Kayısılar ı tavla zarı buyukluğunde doğrayın Bir tencereye kayısı ve uzumleri aktarın ve bunların uzerlerini iki parmak gecen soğuk su ile 1015 dakika kadar kaynatın
Buyukce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir)
Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize gore ayarlayabilirdiniz)1015 dakika kadar daha kaynatın
Altını kapatın Tavla zarı buyukluğunde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin Bir cimdik tuz katın ve karıştırın (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 corba kaşığınışasta ilave edebilirler)
Tarcın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra uzerine serpin Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır
Aşure tarifi
Aşure nasıl pişilir:
Aşure icin gerekli malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru uzum
1015 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
78 adet kuru incir
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuz
1 su bardağı iri cekilmiş ceviz yada fındık ici
tarcın
imagesasurenasilpisirilir5ad41d0c485f9
Hazırlanışı:
Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece onceden aynı kapta ıslatın Daha sonra suyunu suzup, duduklu tencereye aktarın Uzerini iki parmak gececek şekilde soğuk su ilave edip 3035 dakika kadar kaynatın
Buğdayları guzelce yıkadıktan sonra suyunu suzun Sıcak su ile akşamdan ıslatın Bir tencereye aktarın Buğdayların uzerine dort parmak gececek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın
Kayısı, uzum ve inciri guzelce coplerini ayıklayın ve yıkaın Kayısılar ı tavla zarı buyukluğunde doğrayın Bir tencereye kayısı ve uzumleri aktarın ve bunların uzerlerini iki parmak gecen soğuk su ile 1015 dakika kadar kaynatın
Buyukce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir)
Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize gore ayarlayabilirdiniz)1015 dakika kadar daha kaynatın
Altını kapatın Tavla zarı buyukluğunde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin Bir cimdik tuz katın ve karıştırın (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 corba kaşığınışasta ilave edebilirler)
Tarcın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra uzerine serpin Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır