imagesasurenasilyapilirasureyapimi5adfe812296db
Aşure nasıl yapılır? Aşure yapımı
Sizde benim gibi koca bir yıl boyunca aşure ayının gelmesini dort gozle beklediyseniz işte nihayet mutlu son Aşure ayı geldi ve hem mutfaklarınız hem de mideleriniz bayram edecek
Aşure yapımı oldukca zahmetli bir tatlıdır Aşure yapımına başlamadan bir gece once hazırlıklara başlamanızda fayda var Mesela nohut, fasulye ve buğdayı akşam yatmadan once bol suda bekletin Bu sayede sabah kalktığınız zaman nohut, fasulye ve buğday pişmeye hazır olacak
Aşure yapmaya başlamadan once malzemelerimize bir goz atalım:
2 bardak aşurelik buğday 12 su bardağı nohut 12 su bardağı kuru fasulye 12 su bardağı kuru uzum 2 su bardağı şeker Fındık, Ceviz, kuş uzumu, badem Tarcın, kuru kayısı, kuru incir 1 portakal kabuğunun rendesi Ayıklanmış nar Aşure yapımı;
Aşurenizi tatlandıracak farklı malzemeler kullanmanız mumkun Mesela aşurenizin icine biraz corek otu, kişniş, elma dilimleri, portakal dilimleri atanlar da yok değil
Bademleri suda kaynatın ve kabuklarını soyup hazırlayın İncir ve kayısıyı kucuk kucuk doğrayın Narı guzelce ayıklayın…
Başta soylemiştim buğday, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın Sabah kalktığınızda suda beklettiğiniz malzemeleri suzun Once fasulye, buğday ve nohutu bir sure basınclı bir tencerede ayrı ayrı pişirin Dağılmamalarına dikkat edin Ayrı kaplarda haşladığınız malzemeleri bir kapta toplayın uzerini kapatacak şekilde su ilave edin Şeker ilave ederek kaynatmaya devam edin Daha sonra uzum, incir, kayısı, portakal kabuğu rendesi gibi diğer malzemeleri ilave ederek kıvam kazanmasını bekleyin
Aşureniz piştikten hemen sonra sıcak sıcak kaselere koyun ve uzerlerini tarcın, fındık, fıstık, badem, nar taneleri gibi susleme malzemeleri ile susleyin
İnanılmaz bir tat ve goruntuye sahip olan aşureyi oturduğunuz cevredeki komşularınıza da ikram edebilirsiniz
imagesasurenasilyapilirasureyapimi5adfe81381e05
Aşure malzemeleri
Aşure nasıl yapılır? Aşure yapımı
Sizde benim gibi koca bir yıl boyunca aşure ayının gelmesini dort gozle beklediyseniz işte nihayet mutlu son Aşure ayı geldi ve hem mutfaklarınız hem de mideleriniz bayram edecek
Aşure yapımı oldukca zahmetli bir tatlıdır Aşure yapımına başlamadan bir gece once hazırlıklara başlamanızda fayda var Mesela nohut, fasulye ve buğdayı akşam yatmadan once bol suda bekletin Bu sayede sabah kalktığınız zaman nohut, fasulye ve buğday pişmeye hazır olacak
Aşure yapmaya başlamadan once malzemelerimize bir goz atalım:
2 bardak aşurelik buğday 12 su bardağı nohut 12 su bardağı kuru fasulye 12 su bardağı kuru uzum 2 su bardağı şeker Fındık, Ceviz, kuş uzumu, badem Tarcın, kuru kayısı, kuru incir 1 portakal kabuğunun rendesi Ayıklanmış nar Aşure yapımı;
Aşurenizi tatlandıracak farklı malzemeler kullanmanız mumkun Mesela aşurenizin icine biraz corek otu, kişniş, elma dilimleri, portakal dilimleri atanlar da yok değil
Bademleri suda kaynatın ve kabuklarını soyup hazırlayın İncir ve kayısıyı kucuk kucuk doğrayın Narı guzelce ayıklayın…
Başta soylemiştim buğday, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın Sabah kalktığınızda suda beklettiğiniz malzemeleri suzun Once fasulye, buğday ve nohutu bir sure basınclı bir tencerede ayrı ayrı pişirin Dağılmamalarına dikkat edin Ayrı kaplarda haşladığınız malzemeleri bir kapta toplayın uzerini kapatacak şekilde su ilave edin Şeker ilave ederek kaynatmaya devam edin Daha sonra uzum, incir, kayısı, portakal kabuğu rendesi gibi diğer malzemeleri ilave ederek kıvam kazanmasını bekleyin
Aşureniz piştikten hemen sonra sıcak sıcak kaselere koyun ve uzerlerini tarcın, fındık, fıstık, badem, nar taneleri gibi susleme malzemeleri ile susleyin
İnanılmaz bir tat ve goruntuye sahip olan aşureyi oturduğunuz cevredeki komşularınıza da ikram edebilirsiniz
imagesasurenasilyapilirasureyapimi5adfe81381e05
Aşure malzemeleri