Aşure tarifi,Aşure yapılışı
Aşure malzemeleri:
• 1 su bardağı aşurelik buğday
• Yarım su bardağı kuru fasulye
• Yarım su bardağı nohut
• 10 su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker
• 150 gram kuru incir
• 100 gram kuru kayısı
• 100 gram tatlı badem
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 100 gram kuru uzum
• 50 gram kuş uzumu
• 50 gram dolmalık fıstık
• 2 corba kaşığı nişasta
• 4 corba kaşığı gul suyu
• Yarım cay bardağı nar
• Yarım cay bardağı fındık
• Yarım cay bardağı antep fıstığı
imagesasurenasilyapilirtarifleri5ad41cebde7bc
Aşure Yapılışı:
Buğday, kuru fasulye ve nohut akşamdan ayrı kaplarda ıslatılır Ertesi gunu buğdayı suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın Uzerine suyu ekleyip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın Kuru incir ve kuru kayısıları kup doğrayıp ılık suda yumuşatın Bademleri 23 dk kaynatıp kabuklarını soyun
Buğdaylar catlamaya başladığında, icinden 1 kepce alıp robotta macun haline gelinceye kadar cekin Sonra karıştırarak tencereye ilave edin Tuzu ekleyin Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri ekleyin Karıştırarak 15 dk pişirin Nişastayı gul suyu ile actıktan sonra aşureye ekleyip bir taşım kaynatın Ocaktan alıp 30 dk dinlendikten sonra kaselere boşaltın Uzerine nar taneleri, fındık, kuş uzumu, badem ve antep fıstığı susleyerek servis yapın
Aşure malzemeleri:
• 1 su bardağı aşurelik buğday
• Yarım su bardağı kuru fasulye
• Yarım su bardağı nohut
• 10 su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker
• 150 gram kuru incir
• 100 gram kuru kayısı
• 100 gram tatlı badem
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 100 gram kuru uzum
• 50 gram kuş uzumu
• 50 gram dolmalık fıstık
• 2 corba kaşığı nişasta
• 4 corba kaşığı gul suyu
• Yarım cay bardağı nar
• Yarım cay bardağı fındık
• Yarım cay bardağı antep fıstığı
imagesasurenasilyapilirtarifleri5ad41cebde7bc
Aşure Yapılışı:
Buğday, kuru fasulye ve nohut akşamdan ayrı kaplarda ıslatılır Ertesi gunu buğdayı suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın Uzerine suyu ekleyip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın Kuru incir ve kuru kayısıları kup doğrayıp ılık suda yumuşatın Bademleri 23 dk kaynatıp kabuklarını soyun
Buğdaylar catlamaya başladığında, icinden 1 kepce alıp robotta macun haline gelinceye kadar cekin Sonra karıştırarak tencereye ilave edin Tuzu ekleyin Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri ekleyin Karıştırarak 15 dk pişirin Nişastayı gul suyu ile actıktan sonra aşureye ekleyip bir taşım kaynatın Ocaktan alıp 30 dk dinlendikten sonra kaselere boşaltın Uzerine nar taneleri, fındık, kuş uzumu, badem ve antep fıstığı susleyerek servis yapın