Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tam Ölçü

Aşure Tam Ölçü
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asure-tam-olcu.jpg

Aşure Tam Ölçü Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 150 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru incir
  • 150 gram kuru üzüm
  • 1 su bardağından az fındık
  • 2 litre su (Buğdayları pişirmek için)
  • 4 litre sıcak su (Su azaldıkça eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske karabiber

Aşure Tam Ölçü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İlk olarak nohut ve fasulyeyi farklı ayrı haşlayın yahut evvelden haşlanmış olan varsa çıkarın.
  2. Buğdayı yıkayın, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dakika kaynatın. Çıkan suyu süzün. .
  3. Daha sonra buğdayın üzerine kadar su ekleyip, 50 dakika kadar buğdayı kaynatın kuru kayısı ve kuru inciri doğrayın.
  4. Akabinde doğradığımız bu meyveleri ve kuru üzümü geniş bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyin ve bekletin ortada gerektikçe sıcak su eklemeyi unutmayın.
  5. 60 dakika kadar kaynattığınız ve yumuşayan buğdaya, nohut, fasulye, doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümünde suyunu süzüp ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
  6. Küçük bir cezve içerisine karanfil alalım ve suyu da ekleyerek 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
  7. Son olarak süzgeçten geçirdiğimiz karanfil suyu, fındık, şeker, isteğe bağlı tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatın.
  8. Hazırladığınız aşuremizi cam kaselere bölüştürelim. Aşure kaselerde soğuyunca başladığında, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm, hindistan cevizi ve nar tanesi ile süsleyin.
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt