Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi (Enfes Aromasıyla)

Aşure Tarifi (Enfes Aromasıyla)
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asure-tarifi-enfes-aromasiyls.jpg

Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ)
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet tatlı elma
  • 200 gr kuru üzüm
  • 200 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 150 gr kuru incir
  • 1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık
  • 15 adet karanfil
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 5 litre sıcak su ortada eklemek için hazır olsun
Üzerini Süslemek İçin
  • Ceviz
  • Fındık
  • Fıstık
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Gereç listemi pişirme sırasına nazaran sıraladım bilginize ????öncelikle akşamdan buğdayı uygunca yıkayalım. Geniş bir tencereye alıp üzerine. 2 litre su koyup 15 dakika kaynatalım.
  2. Sonra bu suyu süzüp, tekrar 2lt sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatalım, tekrar suyu süzüp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip sabaha kadar bekletelim.
  3. Nohut ve kuru fasulyeyi farklı tencerelere alıp sıcak su ekliyoruz sabaha kadar bekletelim, nohut ve fasulyeye dilerseniz 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz şişmesi için.
  4. Akşamdan suya koyduğumuz nohut ve fasulyeyi farklı tencerelerde pişirmeye alalım.
  5. Öteki taraftan kuru meyveleri hazırlayalım, kayısıyı küp küp doğrayıp bir kaseye alıp üzerine sıcak su koyalım, kuru inciri küp küp doğrayıp farklı bir kaba alıp üzerine sıcak su koyalım.
  6. Kuru üzüm ve kuş üzümünü bir kaba alalım sıcak su ekleyip bekletelim 15 dakika kadar.
  7. Bir kaba limon suyunu sıkıp üzerine su ekleyip, içine kabuğunu soyup küp küp doğradığımız elmaları koyalım, bu süreç elmalar kararmaması için.
  8. Limon kabuğunu ince ince doğrayalım, 2 adet portakal kabuğunu rendeleyelim.
  9. Büyükçe tencereye geceden haşladığımız buğdayı alıp üzerine 2 litre sıcak su ekleyip 15 dakika pişirelim, sonrasında nohudu kuru fasulyeyi ve pirinci ekleyip 15 dakika pişirelim.
  10. Sonrasında tencereye çubuk tarçın, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu, ekleyelim, orta ara tahta kaşıkla karıştırıp suyu eksilince sıcak su eği yapalım.
  11. Suya koyduğumuz kuru meyvelerden kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümü ve elemanın sularını süzelim, kuru meyveleri uygunca yıkayalım siyah suyu çıksın. Tenceremize ekleyelim ve 15 dakika daha pişirelim.
  12. Cezveye karanfilleri alıp yarım çay bardağında kaynatalım ve süzüp suyunu tencereye ekleyelim son olarak incir, fıstık, fındık, badem ve 3 su bardağı şekeri ekleyip 20 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp 1 paket vanilya ekleyip karıştıralım.
  13. Birinci sıcağı çıkınca servis için kaselere alıp dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz, herkese afiyet olsun rahmet olsun,.
  14. Not: Aşureye süt ekleyenler oluyor. Rengini açmak için. Benim aşuremde buna gerek kalmadı, pişirme sıralamasını hakikat yaparsanız aşure kararmaz,.
  15. Aşureyi karartan eserler incir, dut, ceviz ve kuru yemiş çeşitleri, bu yüzden pişirirken sıralama çok kıymetli, incir ve yemişleri en son ekleyelim.
  16. Aşureyi tahta kaşıkla sık sık karıştırarak tabanı tutmasın ve suyu eksildikçe ortada sıcak su ekleyelim. Bu gereçlerden 30 kase aşure çıktı
 

Similar threads

Aşure Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı haşlanmış fasulye1 su bardağı buğday1 su bardağı incir1 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı kuru kayısı1 çay bardağı fındık1 çay bardağı ceviz1 adet çubuk tarçın2.5 su bardağı toz şeker1 tane portakal1 tane elma1 tane narYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday2 yemek kaşığı pirinç2 su bardağı haşlanmış nohut2 su bardağı haşlanmış fasulye150 gram kuru kayısı150 gram kuru incir150 gram kuru üzüm1 su bardağından biraz az fındık2 litre su (buğdayları pişirmek için)4 litre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar)1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan)750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak)750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir)2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz)2 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak )2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek)2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek)150 gram kuru kayısı150 gram kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt