![asure-tarifi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/13/asure-tarifi-1.jpg)
Aşure Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru incir
- Yarım su bardağı kırılmış fındık
- 2 limonun kabuğu rendesi
- 1 su bardağı badem
- Yarım kilo buğday
- 3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 avuç ceviz ( kırılmış )
- 2 avuç antep fıstığı ( kırılmış )
Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulye, buğday ve nohut bir gece evvelden sıcak su ile ıslattım.
- Islattığım gereçleri düzgünce suda süzdüm.
- Buğdayı ovalayarak yıkayıp süzdüm.
- Tencereye sıcak su ekleyip buğdayları pişirmeye başladım.
- Fasulye ve nohutların kabuklarını soydum.
- 20 dakika da nohut ve fasulyeleri haşladım.
- Buğdaylar piştiğinde üzerine nohut ve fasulyeleri koydum. Ortada bir karıştırdım.
- Tencerede materyaller kaynayınca kuru meyveleri sıcak suda 10 dakika kadar beklettim yeterlice yıkadım ve küçük küçük doğradım.
- Limon kabuğu rendelerini, kuru yemişleri ve kuru meyveleri tencereye koydum ve düzgünce karıştırdım.
- Üzerine şekeri ve susam ekledim ve yaklaşık 10 dakika kaynattım ve ocağı kapattım.
- Üzeri için olan materyalleri hazırladım ve kaselere servis yaptım.