Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifimiz

Aşure Tarifimiz
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asure-tarifimiz.jpg

Aşure Tanımımız İçin Materyaller

  • ️1 kg aşurelik buğday
  • ️3 su bardağı kuru beyaz barbunya (isteğe nazaran kuru fasulye de tercih edebilirsiniz)
  • ️2 buçuk su bardağı nohut
  • ️2 su bardağı kuru fasulye
  • ️1 su bardağı haşlanıp dışının kabuğu alınmış kuru bakla
  • ️3 yada 3 buçuk kg şeker ( ben sekerli sevdiğim için 3 buçuk kg koyuyorum)
Üst materyalleri;
  • ️Toz tarçın
  • ️Susam
  • ️Kabuğu alınmış kavrulmuş badem
  • ️Fıstık
  • ️Ceviz
  • ️Fındık

Aşure Tanımımız Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kuru baklagilleri bir gün evvelce suya ıslatıp haşlıyoruz.
  2. Buğdayı akşamdan güzelce bir kaç sefer soğuk su ile birkaç kere de kaynar su ile buğdayın bulanıklığı geçinceye kadar yıkıyoruz.
  3. Daha sonra buğdayı tencereye koyup üzerini aşacak formda kaynar su koyup iki saat kadar buğdaylar şişene kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  4. Tencerenin kapağını da kapatıp sabaha kadar onu o halde bırakıp buğdayın yeterlice şişmesini bekliyoruz.
  5. Sabah ocağın altını tekrar açıyoruz üzerine tekrar kaynar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz.
  6. Daha sonra kuru baklagillerini atıyoruz ve karıştırıyoruz.
  7. En son şekerini de döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal ve pekmez ve bir çay kaşığı tuz atılabilir.
  9. Güzelce kaynayıp kıvama gelince altını kapatıyoruz ve sıcakken kaselere katıyoruz.
  10. Soğuyunca üzerini süslüyoruz tarçın susam ve kuru yemişlerini atıyoruz veee misss üzere aşuremiz hazır herkese afiyet şifa olsun ????????????????????????????????????
  11. İsteyen sıcak sıcak isteyen soğuk olarak yiyebilir.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt