![asure-tarifimiz.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/22/asure-tarifimiz.jpg)
Aşure Tanımımız İçin Materyaller
- ️1 kg aşurelik buğday
- ️3 su bardağı kuru beyaz barbunya (isteğe nazaran kuru fasulye de tercih edebilirsiniz)
- ️2 buçuk su bardağı nohut
- ️2 su bardağı kuru fasulye
- ️1 su bardağı haşlanıp dışının kabuğu alınmış kuru bakla
- ️3 yada 3 buçuk kg şeker ( ben sekerli sevdiğim için 3 buçuk kg koyuyorum)
- ️Toz tarçın
- ️Susam
- ️Kabuğu alınmış kavrulmuş badem
- ️Fıstık
- ️Ceviz
- ️Fındık
Aşure Tanımımız Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kuru baklagilleri bir gün evvelce suya ıslatıp haşlıyoruz.
- Buğdayı akşamdan güzelce bir kaç sefer soğuk su ile birkaç kere de kaynar su ile buğdayın bulanıklığı geçinceye kadar yıkıyoruz.
- Daha sonra buğdayı tencereye koyup üzerini aşacak formda kaynar su koyup iki saat kadar buğdaylar şişene kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Tencerenin kapağını da kapatıp sabaha kadar onu o halde bırakıp buğdayın yeterlice şişmesini bekliyoruz.
- Sabah ocağın altını tekrar açıyoruz üzerine tekrar kaynar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz.
- Daha sonra kuru baklagillerini atıyoruz ve karıştırıyoruz.
- En son şekerini de döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal ve pekmez ve bir çay kaşığı tuz atılabilir.
- Güzelce kaynayıp kıvama gelince altını kapatıyoruz ve sıcakken kaselere katıyoruz.
- Soğuyunca üzerini süslüyoruz tarçın susam ve kuru yemişlerini atıyoruz veee misss üzere aşuremiz hazır herkese afiyet şifa olsun ????????????????????????????????????
- İsteyen sıcak sıcak isteyen soğuk olarak yiyebilir.