Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Yapımı Resimli

Aşure Yapımı Resimli
0
123

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Aşure Nasıl Yapılır Resimli Tarif

Aşure Gunu ya da Aşura Gunu hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gunudur İslam inancında bu gunde bircok onemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu gune kıymet atfedilir

Malzemeler

*350 gr kuru incir
*350 gr kuru kayısı
*350 gr kuru uzum
*1 kucuk fincan gul suyu
*1 kg buğday (aşurelik)
*5 kg Toz şeker
*400 gr pirinc
*500 gr nohut
*500 gr kuru fasulye

imagesasureyapimiresimli5ad3d2a7dc8bf

Yapılışı

Bir gece onceden buğdayı ayıklayıp soğuk suyla ovarak yıkayın Uzerini 23 parmak ortecek şekilde soğuk su koyarak kaynatn ve kaynama başlayınca tencerenin kapağını ve ocağın ateşi kapatılacak Sabaha kadar sıcak ortamda bekletilen buğdayların şişirilmesi bu şekilde sağlanacaktır Nohut ve fasulyeyi de ılık suya koyarak gece boyunca bekletin

Ertesi Sabah nohutu duduklu tencerede yaklaşık 60 dakika haşlayın Aynı anda fasulyeyi de aynı şekilde 60 dakika normal tencerede haşlayın Farklı surelerde pişen nohut ve fasulye kullanılabildiği icin şoyle bir ozelliğe lutfen dikkat edin

Nohut ve fasulye oyle pişirilmelidir ki elinize aldığınızda cok pişmiş ama dağılmayacak şekilde olsun Cunku aşureye katıldıklarında şeker bunları biraz sertleştirecektir Fasulyeleri sakın suzup bekletmeyin, parcalanırlarNohut ve fasulye pişerken şoyle yapabilirsiniz bayanlar Yıkanıp kup kup doğranmış (aşure tatlı kaşığı ile yeneceği icin bu kaşığın icine rahat rahat sığacak buyuklukte olmalıdır Yani kaşığı aşureye daldırdığınızda en az 5 ceşit malzeme kaşığa sığabilmelidir Yoksa kocaman bir kayısı kaşığa gelirse yediğiniz aşure olmaz) kuru kayısılar uzerini kaplayacak kadar su ve 12 su bardağı şeker konulmuş kucuk bir tencerede haşlanır Haşlanan kayısılar delikli kepce ile bir tabağa alınarak bekletilir Bu sefer yıkanmış kuru uzumler aynı şerbetin icine katılıp haşlanırlar Yine delikli kepce ile kayısıları koyduğumuz tabağa ilave edilebilirler Ote yanda kuru incirler yıkanıp kup kup doğrandıktan sonra bu sefer sade şekersiz su icinde haşlanır Yine daha once haşlanan kuru meyvelerin icine katılırlar Kucuk tencerede kalan az miktardaki şekerli su kapkara olduğu icin dokulur Boyle zahmetli hazırlanan malzemeler sayesinde aşure berrak bir renk alır Aksi halde ana tencerede bu işlemler yapılsaydı, koyu renkli olurlardı

Sabah tenceredeki buğday suyunu cekmiş lapa vaziyetinde olacağı icin; şayet ılık ise ılık su, soğuk ise soğuk su katıp karıştırılıp suzulur Yaklaşık 25 litrelik tencereye aktarılır İcine yıkanmış pirinci de ilave edip yaklaşık 10 litre su konulur ve kaynatılmağa başlanır Her malzeme katıldığında hafif bir karıştırma işlemi uygulanır

Kaynama başlayınca onceden haşlanmış nohut ve fasulye ilave edilir Her malzeme ilavesinde kaynama duraklayacaktır Dolayısıyla her seferinde kaynamanın başlaması beklenir

Haşlanmış kuru meyveler de katıldıktan sonra bir taşım kaynatılarak icine şeker ilave edilirSusleme icin ise İri kırılmış ceviz, kuş uzumu, dolmalık fıstık, nar taneleri kullanabilirsiniz hepsi bu kadar

Afiyet Olsun
 

Similar threads

Aşure Nasıl Yapılır Tarifi Aşure Gunu ya da Aşura Gunu hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gunudur İslam inancında bu gunde bircok onemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu gune kıymet atfedilir Malzemeler *350 gr kuru incir *350 gr kuru kayısı *350 gr kuru uzum *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Aşure tarifi,Aşure yapılışı Aşure malzemeleri: • 1 su bardağı aşurelik buğday • Yarım su bardağı kuru fasulye • Yarım su bardağı nohut • 10 su bardağı su • 2 su bardağı toz şeker • 150 gram kuru incir • 100 gram kuru kayısı • 100 gram tatlı badem • 1 tatlı kaşığı tuz • 100 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Aşure Nasıl Yapılır Resimli Tanım Aşure Günü ya da Aşura Günü hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür İslam inancında bu günde çoğu önemli durum meydana geldiğine inanılır ve bu güne değer atfedilir Malzemeler *350 gr kuru incir *350 gr kuru kayısı *350 gr kuru üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Aşure Nasıl Yapılır Tarifi Aşure Günü veya Aşura Günü hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür İslam inancında bu günde çoğu önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne değer atfedilir Malzemeler *350 gr kuru incir *350 gr kuru kayısı *350 gr kuru üzüm *1 minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Evde Aşure Yapımı Ev yapımı aşure tarifimiz Ev yapımı aşurenin Malzemeleri: 25 su bardağı aşurelik buğday, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kucuk doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı sarı kuru uzum, 2 paket kuş uzumu, 1 su bardağı kucuk doğranmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,496Konular
982,164Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt