Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure zamanı…

Aşure zamanı…
0
133

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Aşure içinde yer alan besinler ve özellikleri:


Nohut: Bitkisel protein kaynağıdır. Kışın hastalıklardan korur.

Kuru fasulye: Kırmızı ete eşdeğerde olan kuru fasulye lif kaynağıdır ve bitkisel protein deposudur. Kemiklerin yapısını güçlendirir.

Buğday: B vitamini ve karbonhidrat açısından zengin olan buğday aynı zamanda demir ve çinkoda içerir. Lif oranı yüksektir. Sindirimin kolaylaşmasını sağlar.

Kuru kayısı: Antioksidan içerir. Vitamin açısından zengindir. Lif oranı yüksektir. Sindirimi kolaylaştırır.

Kuru üzüm: Magnezyum, B1, B2, C vitamini içerir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Kansere karşı kalkan oluşturur ve böbreklerin iyi çalışmasını sağlar.

Kuru incir: K vitamini içerir. Lif açısından en zengin meyveler arasındadır. Magnezyum ve kalsiyum içeren kuru incir kabızlığı önler. Antioksidan açısından zengindir.

Ceviz: Mineral protein ve vitamin içerir. Doymamış yağ içeren ceviz zeka gelişimini omega-3 ve omega-6 sayesinde arttırır.

Fındık: Enerji verir. Çinko, demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum barındıran fındık E ve B vitaminlerinden de zengindir.

Aşurenin faydaları:
  • Kalorisi yüksek enerjisi yüksek olduğu için günlük ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılar.
  • Posa açısından zengindir.
  • Kolesterol içermez.
  • Hazımsızlığı giderir.
  • Aşure yapılırken şeker yerine bal veya pekmez konulursa kalorisi azaltılmış olur.
  • Kalp hastalıklarından korur.

 

Similar threads

Kuru yemişlerin en lezzetlisi ve en çok tüketilenidir fındık Fındık, vitamin, mineral, protein, lif ve sağlıklı yağ içerir Fındık, kalori bakımından nispeten yüksektir Fındığın mükemmel bir besin profili var Kalorisi yüksek olmasına rağmen, besin maddeleri ve sağlıklı yağlar ile yüklüdürFındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Sağlıklı besinler tercih etmek vücut sağlığınızı destekleyeceği gibi mental sağlığınız açısından da fayda sağlamaktadırlar. Düzenli olarak sağlıklı besinleri hayatınıza aldığınızda ve düzenli egzersizi yaşam şekliniz haline getirdiğinizde yaşam kalitenizin arttığını ve stres düzeylerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
İncirin faydaları nelerdir ? İncir büyük bir lif kaynağı ve vitaminler ve mineraller dolu, kurutulmuş ve taze incirlerin uzun ve şanlı tarihi var Sağlıklı ve çok yönlü olan inci kutsal kitabımız Kuranı Kerimde de geçiyor ; Yüce Allah buyuruyor: İncire, zeytine, Sina Dağına ve şu emin belde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
En az 15 farklı yiyecek ile hazırlanan aşurenin içinde kuru baklagil ve tahıl grubu bulunduğu için, aşure bitkisel protein içeriklidir İçinde hayvansal herhangi bir gıda bulunmadığı için kolestrol de bulunmamaktadır Bu yüzden tercih edilen bir tatlı türüdür İçinde kuru fasulye, nohut, pirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Mutlu ve sağlıklı olmanın mükemmel bir yolu, iyi beslenerek ve farklı yiyeceklerin vücudunuz üzerindeki etkilerini bilmektir Birçok baklagil, özellikle fasulye etkileyici sağlık yararları göstermektedir Fasulye en iyi çözünebilir lif kaynaklarından biridir (bu da sizi dolu hissettirir ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,443Konular
980,890Mesajlar
29,488Kullanıcılar
340624Son üye
Üst Alt