iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut (haşlanmış haliyle)
*1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış haliyle)
*200 gr kuru incir (1 su bardağı küp küp doğranmış)
*150 gr kuru üzüm (1 su bardağı)
*200 gr kuru kayısı (1 su bardağı küp küp doğranmış)
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*1 tane büyük nar
*Fındık
*Çekilmiş ceviz
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğday, fasulye ve nohutu suya koyuyoruz Ben nohutun kabuklarını soydum
2 litre suda buğdayı yumuşayana kadar kaynattım bu arada nohutu ve fasulyeleri de ayrı ayrı yumuşayana kadar kaynatıp altını kapatın suyunu süzün
Kaynayan buğdayımızın içine suyunu süzdüğümüz nohut ve fasulyeleri ekleyin bu arada 1, 5 lt kaynamış su ekleyip 15 dk Kaynatalım
Kaynayan aşuremizin içerisine kuru üzüm, kayısı ve incirimizi koyup 10 – 15 dk daha kaynatın bu arada ben hiç karıştırmadım tencereye sarıp dibi yanmasın diye
En son olarak 2 su bardağı şekeri de ekleyip 1015 dk daha karıştırarak kaynatıp altını kapatalım
NOT: Kıvamına göre suyunu ayarlayabilirsiniz koyulaşırsa kaynamış su koyarak biraz daha kaynatabilirsiniz
Son olarak kaselere alıp isteğe göre süsleyebilirsiniz
Şimdiden Allah kabul etsin
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut (haşlanmış haliyle)
*1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış haliyle)
*200 gr kuru incir (1 su bardağı küp küp doğranmış)
*150 gr kuru üzüm (1 su bardağı)
*200 gr kuru kayısı (1 su bardağı küp küp doğranmış)
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*1 tane büyük nar
*Fındık
*Çekilmiş ceviz
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğday, fasulye ve nohutu suya koyuyoruz Ben nohutun kabuklarını soydum
2 litre suda buğdayı yumuşayana kadar kaynattım bu arada nohutu ve fasulyeleri de ayrı ayrı yumuşayana kadar kaynatıp altını kapatın suyunu süzün
Kaynayan buğdayımızın içine suyunu süzdüğümüz nohut ve fasulyeleri ekleyin bu arada 1, 5 lt kaynamış su ekleyip 15 dk Kaynatalım
Kaynayan aşuremizin içerisine kuru üzüm, kayısı ve incirimizi koyup 10 – 15 dk daha kaynatın bu arada ben hiç karıştırmadım tencereye sarıp dibi yanmasın diye
En son olarak 2 su bardağı şekeri de ekleyip 1015 dk daha karıştırarak kaynatıp altını kapatalım
NOT: Kıvamına göre suyunu ayarlayabilirsiniz koyulaşırsa kaynamış su koyarak biraz daha kaynatabilirsiniz
Son olarak kaselere alıp isteğe göre süsleyebilirsiniz
Şimdiden Allah kabul etsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.