Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 bardak aşurelik buğday
*1 bardak nohut
*1 bardak kuru fasulye
*1 avuç kuru üzüm
*1 avuç doğranmış kuru kayısı
*1 limon kabuğu rendesi
*34 çubuk tarçın
*Biraz karanfil
*34 bardak şeker

Süslemek için;

*Ceviz nar tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı Fasulye, nohut, buğday bir gün önceden ıslatılır Nohut ve kuru fasulye düdüklüye konulup pişirilir Bu sırada buğday ıslatılmış suyuyla kaynamaya bırakılır üzerinde oluşan köpükler alınır suyu azaldıkça eklenir yaklaşık bir saat bu şekilde buğday pişirilir Daha sonra haşlanan nohut ve kuru fasulyenin suyu süzülerek buğdayın üzerine eklenir Bundan sonra karıştırma aşaması olacak sürekli çubuk tarçın limon kabuğu rendesi konulur Ben karanfili ayrı cezvede kaynatıp suyunu süzüp koyuyorum üzümleri ayrı bir tencerede beş dakika kaynatıp suyunu süzüyorum Üzümler ve kayısılar da eklenip bir yarım saat daha karıştırarak kaynıyor Kıvamı oluşunca şekeri ekliyoruz Yavaş yavaş dökün damak tadınıza göre de ayarlayabilirsiniz Bi on dakikada şekerle kaynatıp kaselere döküyoruz üzerini süslemek için ceviz nar tarçın kullanıyoruz Afiyet olsun

858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt