Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı incir
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 adet çubuk tarçın
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 tane portakal
- 1 tane elma
- 1 tane nar
- Yarım paket süt
Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvelden başladığımız nohutu fasulyeyi ve buğdayı tencereye alıp 2 litre suyla kaynatıyoruz 15 dakika kaynatmanız kâfi.
- Sonra kuru kayısı incir ve kuru üzümün üzerine sıcak su döküp başka bir kapta yumuşayana kadar bekletelim.
- Yumuşayan gereçleri buğdayın içine atalım şayet şu azalmışsa tekrardan sıcak su ekleyelim.
- Daha sonra küp küp kestiğimiz elmayı portakalı ve portakal kabuğu rendesini çubuk tarçını toz şekeri ilave edelim 15 dakika daha kaynatalım.
- Hazırladığımız aşuremizi cam kaselere bölüştürelim aşure soğumaya başlayınca üzerine ceviz fındık ve narla süsleyelim afiyet olsun.