Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure

Aşure
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asure.jpg

Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı incir
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane portakal
  • 1 tane elma
  • 1 tane nar
  • Yarım paket süt

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvelden başladığımız nohutu fasulyeyi ve buğdayı tencereye alıp 2 litre suyla kaynatıyoruz 15 dakika kaynatmanız kâfi.
  2. Sonra kuru kayısı incir ve kuru üzümün üzerine sıcak su döküp başka bir kapta yumuşayana kadar bekletelim.
  3. Yumuşayan gereçleri buğdayın içine atalım şayet şu azalmışsa tekrardan sıcak su ekleyelim.
  4. Daha sonra küp küp kestiğimiz elmayı portakalı ve portakal kabuğu rendesini çubuk tarçını toz şekeri ilave edelim 15 dakika daha kaynatalım.
  5. Hazırladığımız aşuremizi cam kaselere bölüştürelim aşure soğumaya başlayınca üzerine ceviz fındık ve narla süsleyelim afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt