Aşure Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı sarı kuru üzüm
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı tuzsuz fıstık
- 1 su bardağı kuru kayısı
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı portakal suyu
- Karanfil
- Portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı toz şeker
- Fıstık ezmesi
- Nar
- Ceviz
- Fındık
- H.cevizi
Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğday, fasulye, nohut akşamdan ıslanır. Sabah hepsi farklı başka haşlanır.
- Haşlanan buğday suyu süzülür aşure tenceresine alınır.
- Üzerini 5-6 parmak geçecek kadar sıcak su ek edilir. Kaynatılmaya başlanır.
- Nohut, fasulye, fındık, fıstık, pirinç, kuş üzümü de eklenir bir ölçü daha kaynatılır.
- Akabinde toz şeker (şekeri damak tadınıza nazaran ayarlayın) doğranmış kayısı, portakal suyu ve kabukları da ek edilir ve kaynatılır.
- Karanfiller farklı bir yerde 1 çay bardağı su ile kaynatılır ve yalnızca suyu aşureye dökülür.
- Kaynamaya devam eder. Kıvam alınca ocaktan alın. (aşureniz hafif sulu kalsın bekledikçe suyu çekilecektir).
- Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz