Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
asure-24.jpg

Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı sarı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı tuzsuz fıstık
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Karanfil
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı toz şeker
Süslemek için:
  • Fıstık ezmesi
  • Nar
  • Ceviz
  • Fındık
  • H.cevizi

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Buğday, fasulye, nohut akşamdan ıslanır. Sabah hepsi farklı başka haşlanır.
  2. Haşlanan buğday suyu süzülür aşure tenceresine alınır.
  3. Üzerini 5-6 parmak geçecek kadar sıcak su ek edilir. Kaynatılmaya başlanır.
  4. Nohut, fasulye, fındık, fıstık, pirinç, kuş üzümü de eklenir bir ölçü daha kaynatılır.
  5. Akabinde toz şeker (şekeri damak tadınıza nazaran ayarlayın) doğranmış kayısı, portakal suyu ve kabukları da ek edilir ve kaynatılır.
  6. Karanfiller farklı bir yerde 1 çay bardağı su ile kaynatılır ve yalnızca suyu aşureye dökülür.
  7. Kaynamaya devam eder. Kıvam alınca ocaktan alın. (aşureniz hafif sulu kalsın bekledikçe suyu çekilecektir).
  8. Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz
Not: İnstagram hesabımdan görüntülü ve ayrıntılı tarife bakabilirsiniz/instagram/mihriban_alkaya/tarif defterim.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt