Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
asure-1.jpg

Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo buğday
  • 1200 gram şeker (Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 250 gram kuru fasulye
  • 250 gram nohut
  • 2 adet şeftali
  • 200 gram badem
  • 200 gram kuru üzüm
  • 200 gram fındık
  • 200 gram incir
  • 200 gram kuru kayısı
Üzerini Süslemek İçin
  • Fındık
  • İncir kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir gece evvelden sıcak şu ile buğday, nohut ve fasulyemizi suda ıslatalım.
  2. Islattığımız bakliyatları yıkayıp süzelim düdüklü tencerenin içine buğdayımız alalım ve üzerine suyumuzu ek edip kapağını kapatalım 20 dakika pişmeye bırakalım. O sırada nohut ve fasulyemizi de haşlayalım.
  3. Bademlerimizin üzerine şu ekleyip kaynatalım ki kabukları kolay soyulsun.
  4. Kuru kayışımızı küp doğrayıp biraz suda bekletelim yumuşasın. İncirlerimizi küp küp doğrayalım.
  5. Buğdayımız piştikten sonra düdüklü tenceremizi açalım sıcak suyun içinde erittiğimiz şekeri ve suyu az ise şu ek edelim. Çok ezilmeyecek biçimde biraz blenderdan geçirelim.
  6. Buğdayımız biraz kaynadıktan sonra aşure gereçlerimizin hepsini ek edip güzelce karıştıralım birazda o formda kaynasın ve aşuremiz servise hazır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt