Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram buğday
- 1000 gr şeker
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 adet elma
- 1 adet portakal
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1 su bardağı süt
- 10 adet karanfil
- Toz tarçın
- Susam
- Ceviz
- Fındık
- Fıstık
- Kuru incir
- Nar
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram buğdayımıza 3-4 sefer yıkayıp iyice sarı suyunu süzüyoruz ve temiz su doldurup geceden ıslatıyoruz.
- Aynı işlemi notumuzu da geceden ıslatıyoruz fasülyemizi pirinçimizi de ıslatıyoruz.
- Sabah ıslatmış olduğumuz buğdayımızın suyunu süzüp tekrar temiz su katıp düdüklüde 1 saat pişiriyoruz.
- Fasülye ve nohutu da ayrı ayrı tencerelerde pişirin.
- Buğday ile birlikte aynı tencereye alıyoruz.
- Pirincimizi ekliyoruz kuru üzüm kuru kayısı ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Şekerimizi de ekledikten sonra iyice kaynatıyoruz ,bütün malzemeleri birleştikten sonra yaklaşık 1 saat kaynatıyoruz.
- Buğday suyunu çekecektir üzerine sıcak su ekleyip açabilirsiniz kaynadıkça koyulaşıyor.
- Aşuremiz tamamen piştikten sonra dinlendirip servis yapabilirsiniz üzerinize istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış.
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı