Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
50

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
asure.jpg

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı aşurelik buğday
  • 1,5 kg şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı soyulmuş fıstık
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 1 su bardağı soyulmuş fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı minik doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı minik doğranmış incir
  • 1 tane küp küp doğranmış elma
  • 1 tane portakalın kabuğunun rendesi
  • 6-7 adet karanfil (1 çay bardağı sıcak suda demlendirip suyu kullanılacak)
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı süt

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm malzemelerimizi akşamdan suya ıslıyoruz.
  2. Aşurelik buğdayımızı sarı suyu çıkana kadar güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, 25-30 dakika özleşene kadar haşlıyoruz. Suyunu dökmüyoruz.
  3. İçerisine önceden haşlamış olduğumuz pirincimizi ekleyip, 1-2 dakika blenderdan geçirdim ben siz isterseniz geçirmeye de bilirsiniz.
  4. Aşuremizi yaparken sıcak suyumuz daima hazır olsun çok koyu olursa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Bu aşamada demleme karanfil suyunu, kabuk tarçını ve şekerimizi ekliyoruz. Şekeri kendi damak zevkinize göre arttırıp veya azaltabilirsiniz.
  6. İncir ve ceviz hariç diğer malzemelerimizide aşure tenceremizin içerisine sıra ile ekliyoruz.
  7. İncir ve ceviz aşuremizin rengini karartmasın diye bir taşım ayrı ayrı kaynattıktan sonra en son ekliyorum ben.
  8. Aşuremizi tüm malzemeler ile bir taşım kaynattıktan sonra aşuremizin altını kapatabiliriz.
  9. İlk sıcağı geçince dilediğiniz gibi süsleyip soğuk veya sıcak servis edebilirsiniz. Ben sıcak tüketmeyi sevenlerdenim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. ????????
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak )2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek)2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek)150 gram kuru kayısı150 gram kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı fasulye1 su bardağı nohut1 su bardağı kuru kayısı1 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı kuru incir200 gr fındık200 gr fıstık2 adet elma1 su bardağı süt4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir)5 litre suKaranfil, çubuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Evde Aşure Yapımı Ev yapımı aşure tarifimiz Ev yapımı aşurenin Malzemeleri: 25 su bardağı aşurelik buğday, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kucuk doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı sarı kuru uzum, 2 paket kuş uzumu, 1 su bardağı kucuk doğranmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Zamansız Bir Lezzet Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday7 adet küp küp doğranmış incir7 adet küp küp doğranmış gün kurusu kayısı7 adet küp küp doğranmış kükürtlü kayısı1 adet küp küp doğranmış elma5 adet karanfil ( 1 çay bardağı suda 1 dk kaynatalım)1 portakal kabuğu küp küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Aşure Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 20-25 kase için; 3 su bardağı aşurelik buğday4 su bardağı şeker1 çorba kasesi haşlanmış fasulye1 kase haşlanmış nohut1 çay bardağı fındık1 su bardağı küp kesilmiş kayısı1 su bardağı küp kesilmiş incir(artırabilir yahut azaltabilirsiniz)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt