Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure

Aşure
0
74

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
asure.jpg

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılacak)
  • 1 su bardağı kuru fasulye (Geceden ıslatılacak)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 200 gram kayısı (Doğrayıp 10 dakika sıcak suda bekletilecek)
  • 200 gram kuru üzüm (Doğrayıp 10dkka sıcak suda bekletilecek)
  • 10 adet kuru incir (Doğrayıp 10 dakika sıcak suda bekletilecek)
  • Kuru dut
  • Kuş üzümü (10 dakika sıcak suda bekletilecek)
  • 1 kase fındık
  • 1 kase tuzsuz fıstık
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 1 tatlı kaşığı karanfil(yarım çay bardağı su ile 5 dakika kaynatılıp suyu ilave edilecek)
  • 8 bardak şeker (Şeker oranı damak tadınıza göre)

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fasulye ve nohudu geceden ıslatıyoruz.
  2. Buğdayı geceden yıkayıp,  üzerine sıcak su ekleyip, 10 dakika kaynatıp, suyunu süzüyoruz. Bu işlemi 2 defa yapıyoruz.
  3. Daha sonra sıcak suda işliyoruz.
  4. Geceden ıslatılan fasulye ve nohudu pişiriyoruz.
  5. Buğdayı uygun bir tencereye alıp, üzerine 3ltre kadar sıcak su ekleyip, 15 dakika pişiriyoruz.
  6. Daha sonra pişen nohut, fasulye ve doğranmış kayısı, incir, üzüm, dut, çubuk tarçın ve portakal rendesini, karanfil suyunu ekleyip 15 dakika daha pişmeye bırakıyoruz.
  7. Aşurenin suyu azalabilir sıcak su yanınızda bulunsun azaldıkça kıvamına göre ekleme yapabilirsiniz.
  8. En son şeker, kaynar sütü, fındık ve fıstığı ekleyip bir 15 dakika aşure kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen aşureyi kaselere bölüştürüp, üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt