elektronikci
FD Üye
Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı buğday
- 1.5 su bardağı pişmiş nohut
- 1.5 su bardağı pişmiş fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kase sarı kuru üzüm
- 1 kase doğranmış kayısı
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 adet elma
- 10 adet karanfil
- 1 kg şeker
- 4 litre su
- 1 adet limonun kabuğu
- Toz tarçın
- Çekilmiş ceviz
- Nar
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğday akşamdan ıslanır. Sonraki gün buğday ocağa alınır ve pişirilir orta ara yoğunlaştıkça su eklenir.
- Pişen ve yoğunlaşan buğdaya pişmiş nohut ve fasulye eklenir 10dk kadar kaynamaya devam edilir.
- Daha sonra pirinç eklenir 10dk kadar daha kaynatılır.
- Daha sonra elmanın kabuğu soyulur ve karanfiller elmaya batırılır ve tencere konulur 10 dk sonra çıkarılır.
- Daha sonra üzüm, kuş üzümü, kayısı eklenir 20 dk kadar kaynaya devam edilir.
- En son şeker eklenir ve altı kapatılır tencerede dinlendirilir.
- Ilıyan aşure kaplara alınır üzerine tarçın, çekilmiş ceviz ve nar ile süsleme yapılır.Püf nokta: buğdan çiğden kullanılır piştikçe nişastasını bırakır ve kıvam alır.
- İçine ceviz ve kuru incir koyarsanız aşureniz kararır.
- Aşureyi materyaller birleştirildikten sonra usanmadan karıştırmalısınız aksi takdirde çok kolay tabanı fiyat.
- Şekeri denetimli ekleyin unutmayın sıcakken şeker tadını az alırsınız çok eklemeyin.Her vakit hali hazırda sıcak su bulundurun yoğunlaştıkça eksildikçe tamamlayın.