Aşuremiz Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı lavlaz
- 1 çay bardağı culban
- Çörek otu
- Susam
- 5 tane doğranmış kuru incir
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 tane tatlı olmalı nar
- Ceviz fındık dolmalık fıstık ve fıstık da konulur fakat bende yoktu ben üstte saydığım bu materyallerle yaptım
- 2 su bardağı konut pekmezi
Aşuremiz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bakliyatları geceden ıslatalım. Sabah düdüklüye koyup pişirelim.
- Sonra pekmezini inciri üzümü çörek otu ve susamı katalım suyunu ayarlayalım ne sıvı olsun ne çok katı.
- Sonra bir kaynar kaynatıp altını kapatalım. İşte bu kadar hazır afiyetler olsun.
- Başka materyalleri servis esnasında ekleyelim. Fıstığı vs.