Asya Mutfağından Gebratene Nudeln Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram glas nudeln (pirinç makarnası) (eğer bulamazsanız olağan makarnada olur)
- 1 adet pırasa
- 1 adet havuç
- Yarım su bardağı kadar ince ince doğranmış beyaz lahana
- 2 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağı
- 200 gram tavuk göğsü
- Tuz
- Şeker
- Acı toz biber
- Köri
- Zencefil
- 4 diş sarımsak
- Zerdeçal
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1.5 çay bardağı su
Asya Mutfağından Gebratene Nudeln Tanımı Yapılışı
- Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
- Havuçu ,lahanayı, sarımsağı ,pırasayı ince ince doğrayın ve soteleyin.
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve sebzelere ek edin tavuklar pişene kadar kavurun.
- 1, 5 çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı soya sosunu tavuk ve zerzevat karışımına ekleyin .
- Üzerine glas nudeln yerleştirin ve tavanın kapağını kapatın.
- Glas nudeln yumuşayıncaya kapağı açın üzerine damak tadınıza uygun baharat ölçüsünü ayarlayın ve geri kalan 2 yemek kaşığı soya sosunu ek edin.
- Yavaşça karıştırın ve bir 15 dakika pişirin.
- Şayet olağan makarna ile hazırlayacaksınız öncelikle makarnayı haşlayın ve süzün.
- Zerzevat ve tavuk karışımına ekleyin baharatları ve soya sosunu ek edin ve 15 dakika pişirin.